Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Ανεβαίνουν οι τόνοι από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που μιλά για «αθλιότητες Μητσοτάκη» και «λογικές μαφίας», λίγες ημέρες πριν τις εκλογές 2023.

 Δευτέρα, 12 Ιουνίου, 2023

Ακούστε το άρθρο

Τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά θα συναντήσει σήμερα Δευτέρα το πρωί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας για το θέμα που έχει προκύψει με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Λίγο νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε σχολίασε σε τηλεοπτική συνέντευξη πως επρόκειτο για «αθλιότητες Μητσοτάκη», κάνοντας λόγο για «λογικές Μαφίας» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη.

«Αν δεν ψηφίσετε ΝΔ θα περάσετε δύσκολα, τους είπε. Αυτές είναι λογικές Μαφίας. Λυπάμαι γι’ αυτή την έκφραση, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη έκφραση για να τοποθετηθώ», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα μίλησε για τις «αθλιότητες Μητσοτάκη» αλλά και για την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στη Ροδόπη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο TRT και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο, κάνοντας λόγο για «λογικές μαφίας».

Ερωτηθείς για την συζήτηση των τελευταίων ημερών σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ροδόπη, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κα Μπακογιάννη λέγοντας ότι πήγε στην Ροδόπη και απείλησε την μειονότητα. «Αν δεν ψηφίσετε ΝΔ θα περάσετε δύσκολα, τους είπε. Αυτές είναι λογικές Μαφίας. Λυπάμαι γι’ αυτή την έκφραση, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη έκφραση για να τοποθετηθώ», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε επίσης ότι «μια αθλιότητα βλέπουμε αυτές τις μέρες από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. Παίζει με ευαίσθητα εθνικά μας θέματα. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι 49 χρονών, 49 χρόνια πάντοτε οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στη Ροδόπη επιλέγουν με τα δικά τους κριτήρια κάποιους μουσουλμάνους απ’ όλα τα κόμματα.

Όταν επέλεγαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν υπήρχε πρόβλημα; Τώρα που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πρόβλημα; Και είναι ντροπή για 10 – 15.000 ψήφους να δημιουργούνται εντάσεις, που πλήττουν τη σταθερότητα και την κοινωνική ειρήνη σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε ανακοίνωσή της, μάλιστα η Κουμουνδούρου αναφέρεται στην Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι στις εκλογές του 2012 που «κατέβηκε» στις εκλογές με δικό της κόμμα «έλαβε πανελλαδικά 2,56% αλλά στη Ροδόπη 18%» και διερωτάται «ήταν άραγε η εκλεκτή του τουρκικού προξενείου; Είχε κάνει κάποια συναλλαγή με τον Ερντογάν;».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να παίζει φτηνά προεκλογικά παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, επιστρατεύοντας αυτή τη φορά στην προεκλογική αρένα ακόμη και την ΕΥΠ.

Δεν μας κάνει εντύπωση.

Ήταν ο Πρωθυπουργός που έβαλε την ΕΥΠ να παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς του αντιπάλους, δεν θα την έβαζε να του φτιάξει ένα βολικό προεκλογικό αφήγημα;

Αυτός ο δρόμος όμως είναι εθνικά επιζήμιος και ολισθηρός.

Όποιος τον επιλέγει αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη.

Και μια υπενθύμιση:

Η αδελφή του κ. Μητσοτάκη, κα Ντόρα Μπακογιάννη, που σήμερα εκβιάζει ωμά τους μειονοτικούς ότι δεν θα περάσουν καλά αν δεν ψηφίσουν ΝΔ, το 2012 κατήλθε στις εκλογές με δικό της κόμμα.

Έλαβε πανελλαδικά 2,56% αλλά στη Ροδόπη 18%.

Ήταν άραγε η εκλεκτή του τουρκικού προξενείου;

Είχε κάνει κάποια συναλλαγή με τον Ερντογάν;

Διέπραξε κάποια προδοσία απέναντι στο έθνος;

Ντροπή!».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου