Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Στην «ουρά» T/κ δισεκατομμυριούχος για διαβατήριο

Παρασκευή, 12 Μαΐου, 2023

Ενας Τουρκοκύπριος δισεκατομμυριούχος, ο Σουάτ Γκιουνσέλ, ο οποίος έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του «Forbes», προασπιστής του ψευδοκράτους, του Ερντογάν και του Τατάρ, πρόσφατα βρέθηκε στις ελεύθερες περιοχές για την έκδοση διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Προς επιβεβαίωση τούτου, η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αβρούπα» δημοσίευσε και φωτογραφία του Γκιουνσέλ, ο οποίος αναμένει στην ουρά για να εξυπηρετηθεί.

Είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, είναι, μεταξύ άλλων, ιδρυτής πρύτανης του παράνομου Πανεπιστημίου της Εγγύς Ανατολής ενώ κατασκευάζει αυτοκίνητα που φέρουν το όνομά του. Κατάγεται από τη Μελάνδρα της Πάφου (γεννηθέντας 3.8.1952).

Το χρήμα, χρήμα, το ψευδοκράτος η… πατρίδα του, ο Ερντογάν ο… φίλος του, αλλά διαβατήριο θέλει από την «εκλιπούσα».

……………………

Από τον Μεντερές στον Ερντογάν

Οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής στην Τουρκία δεν αναμένεται να αλλάξουν πολλά σε σχέση με το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά. Εχουν ένα ενδιαφέρον, όμως, στην περίπτωση που θα χάσει ο Ερντογάν. Γιατί πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσει διώξεις για οικονομικά σκάνδαλα. Θα αντιμετωπίσει ακόμη και το ενδεχόμενο να δικαστεί, καταδικαστεί και φυλακιστεί. Αυτό το σενάριο το βλέπουν και ξένες κυβερνήσεις, που παρακολουθούν από κοντά τις τουρκικές εξελίξεις. Οι Αμερικανοί εκτιμούν πως ο Ερντογάν πιθανόν να αρνηθεί να παραδώσει την εξουσία με ό,τι αυτό σημαίνει ενώ δεν αποκλείουν και τη νοθεία. Κάποια άλλα σενάρια δεν αποκλείουν, εάν ηττηθεί, να διαφύγει στο Κατάρ. Μέσα σε όλα αυτά, υπενθυμίζεται και το ιστορικό παράδειγμα του Αντνάν Μεντερές, τον οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο για την Τουρκία. Μεντερές και συνεργάτες του απαγχονίστηκαν…

E.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου