Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Forbes: Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές του 2023

 Πέμπτη, 18  Μαΐου, 2023

Στην λίστα του Forbes βρίσκεται και ο Γιάννης Αντετονκούνμπο με απολαβές 87,6 εκατ. ευρώ

Forbes: Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές του 2023

Έχουν περάσει οκτώ μήνες από την τελευταία φορά που η Σερένα Γουίλιαμς και ο Ρότζερ Φέντερερ μπήκαν στα κορτ του τένις και τέσσερις μήνες από τότε που ο Τομ Μπρέιντι χαιρέτησε το πλήθος μέσα ένα γήπεδο του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Βέβαια, καθώς περνούν ήρεμα και ξεκούραστα, κερδίζουν στο οικονομικό κομμάτι. Οι τρεις σούπερ σταρ που έβγαλαν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε όλη την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, συγκαταλέγονται και πάλι στους 50 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του κόσμου.

Αυτό δεν είναι μικρό επίτευγμα, ακόμη και για μια τόσο επιτυχημένη τριάδα. Το όριο για το top 50 φέτος είναι 45,2 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένο κατά 20% από το προηγούμενο ρεκόρ των 37,6 εκατομμυρίων δολαρίων, που σημειώθηκε μόλις πέρυσι. Συνολικά, οι 50 αθλητές που βρίσκονται στην πολυπόθητη λίστα αποκόμισαν 3,44 δισεκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες (προ φόρων και αμοιβών αντιπροσώπων), ένας αριθμός αυξημένος κατά 16% από το περσινό ρεκόρ των 2,97 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ριβάλντο: «Ξεγελάστηκε από τα χρήματα ο Κριστιάνο»

Σύμφωνα με το Forbes τα 2,36 δισεκατομμύρια δολάρια ήταν με τη μορφή μισθών, μπόνους και χρηματικών βραβείων. Το ποσό των 1,08 δισεκατομμυρίων δολαρίων αφορούσε δραστηριότητες εκτός γηπέδου – εμφανίσεις, έσοδα από άδειες και αναμνηστικά, και άλλες επιχειρηματικές προσπάθειες – και αποτελεί επίσης ένα νέο υψηλό, ξεπερνώντας τα 1,06 δισεκατομμύρια δολάρια του 2022.

11 rookies

Αξίζει να σημειωθεί πως 11 νεοεισερχόμενοι αθλητές μπαίνουν στη λίστα και άλλοι έξι επιστρέφουν μετά από απουσία ενός έτους ή περισσότερο. Το ΝΒΑ έχει τους περισσότερους παίκτες από οποιοδήποτε άθλημα με 15, αλλά ακόμα πιο αξιοσημείωτο είναι το άλμα στους παίκτες γκολφ, δώδεκα από τους οποίους εμφανίζονται μεταξύ των κορυφαίων.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος κέρδισε περίπου 136 εκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες καθώς μεταπήδησε από την Premier League της Αγγλίας στην ποδοσφαιρική ομάδα της Σαουδικής Αραβίας Al Nassr. Στα 38 του, μπορεί να μην είναι πολύ μακριά από το να ακολουθήσει τον Μπρέιντι και τον Φέντερερ μέχρι τη σύνταξη. Οι δεκαέξι από τους 50 αθλητές με τις μεγαλύτερες απολαβές του 2023 είναι κάτω των 30 ετών, συμπεριλαμβανομένων πέντε που κάτω των 25 ετών.

Στην 11η θέση της λίστας βρίσκεται και ο Ελληνας μπασκετμπολίστας Γιάννης Αντετονκούνμπο με απολαβές 87,6 εκατ. ευρώ.

Η λίστα

    

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου