Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στο Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης

 Κυριακή, 21 Μαΐου, 2023

Στη Νέα Υόρκη, "έβγαλαν" κυβέρνηση!!!

Από 506 που είχαν εγγαφεί από New York, New Jersey, Pennsylvania, ψήφησαν 309.

Αποχή 39%.  Έλαβον...  Άστο αυτό γιά αύριο.

paneliakos.com


------------------------------------------

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Ολοκληρώθηκε στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, η διαδικασία της ψηφοφορίας των Αποδήμων στο Γενικό Προξενείο της Ελλαδας στη Νέα Υόρκη. 

Επρόκειτο για μια ιστορική ημέρα καθότι, παρά τους δεδομένους περιορισμούς και την γραφειοκρατία που εμπεριέχει ο νόμος που ψηφίστηκε το 2019, είναι η πρωτη φορά ιστορικά που οι Απόδημοι έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους.

Ο Πρόξενος Δημήτριος Παπαγεωργίου επαληθεύει την εγγραφή ενός ψηφοφόρου στους εκλογικούς καταλόγους (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

Όπως ανέφερε στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, η διαδικασία ξεκίνησε και έκλεισε απρόσκοπτα, με δεδομένο ότι τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, οι επιμελητές και οι αντιπρόσωποι βρίσκονταν κανονικά στις θέσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Κ.», στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης προσήλθαν οι 359 από τους 506 ψηφοφόρους που είχαν εγγραφεί.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο Πρόξενος Δημήτριος Παπαγεωργίου επαλήθευσε την εγγραφή των ψηφοφόρων που προσήλθαν από νωρις, οι οποίοι ήταν στην πλειονότητά τους μετανάστες της νεότερης γενιάς.

Οι ψηφοφόροι προσέρχονται στο Γενικό Προξενείο (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

Στο Γενικό Προξενείο στη Νεα Υόρκη ήταν εγγεγραμμένοι για τις εκλογές του Μαΐου 506 ψηφοφόροι, οι οποίοι προέρχονται επίσης και από τη Νέα Ιερσέη, το Κονέκτικατ και την Πενσυλβάνια.

Κατά την διαδικασία ψηφοφορίας στην υπόγεια αίθουσα του Γενικού Προξενείου (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

Συνολικά στην παρούσα διαδικασία είχαν δικαίωμα συμμετοχής 1680 απόδημοι στις ΗΠΑ, που ψηφίζουν στην Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον και σε 8 Γενικά Προξενεία (Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Σικάγο, Ατλάντα, Τάμπα, Χιούστον, Σαν Φρανσίσκο και Λος Άντζελες)

Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ απο τον «Εθνικό Κήρυκα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου