Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Κατάκολο: «Απεγκλωβίστηκε» το κρουαζιερόπλοιο μετά από πολύωρες προσπάθειες

Τετάρτη, 3 Μαΐου, 2023


Διεθνώς ρεζίλι!!!  Το καράβι κόλλησε στο βυθό. 

Θέλουν τουρισμό και υπερωκεάνια χωρίς να έχουν τις κατάλληλες εγκαταστάσεις.

Το κρουαζιερόπλοιο ''εγκλωβίστηκε'' για ώρες στο λιμάνι, κοντά στην προβλήτα,  με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αποπλεύσει.

Τέλος καλό όλα καλά για το κρουαζιερόπλοιο και τους χιλιάδες επιβάτες που παρέμειναν εγκλωβισμένοι για αρκετές ώρες στο λιμάνι του Κατακόλου, καθώς πριν από λίγο ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση ρυμούλκησής του.

Το κρουαζιερόπλοιο της MSC «απεγκλωβίστηκε» και τώρα συνεχίζει το ταξίδι του με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο προσάραξε σε αμμώδη αβαθή κατά τη διάρκεια του απόπλου, από το λιμάνι του Κατάκολου. Οι ισχυροί άνεμοι, που έπνεαν στη θαλάσσια περιοχή και ξεπέρασαν τα 9 μποφόρ, δημιούργησαν πρόβλημα κατά την πλεύση του πλοίου.

Το κρουαζιερόπλοιο, που παρέμενε εγκλωβισμένο μέχρι και πριν από λίγη ώρα αφίχθη σήμερα το πρωί από την Τεργέστη και η αναχώρησή του από το Κατάκολο ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Μετά από επιχείρηση ρυμούλκησης που ολοκληρώθηκε μετά τις 9 το βράδυ το κρουαζιερόπλοιο απόπλευσε και συνέχισε το ταξίδι του.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε σήμερα το μεσημέρι  όταν έσπασαν οι «δέστρες» της προβλήτας του λιμανιού, εξαιτίας των ιδιαίτερα ισχυρών ανέμων, που έπνεαν στην περιοχή. Έτσι, το κρουαζιερόπλοιο «εγκλωβίστηκε» ουσιαστικά στο λιμάνι, κοντά στην προβλήτα,  με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αποπλεύσει.

Για το λόγο αυτό μάλιστα ειδοποιήθηκαν τόσο ο Λιμενάρχης Κατακόλου Κωνσταντίνος Χαραλάμπους, όσο και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κωνσταντίνος Καραγιάννης και πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η  επιχείρηση ρυμούλκησης και «απεγκλωβισμού» του κρουαζιερόπλοιου μέσα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Να σημειωθεί ότι στο MSC επιβαίνουν  3.256 επιβάτες και 1.261 μέλη του πληρώματος.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου