Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

ΗΠΑ: Ο κίνδυνος στάσης πληρωμών συντομεύει… την περιοδεία του Μπάιντεν στην Ασία

 Τετάρτη, 17 Μαΐου, 2023

Οι βαρυσήμαντες διαπραγματεύσεις για το όριο δανεισμού των ΗΠΑ και ο κίνδυνος στάσης πληρωμών αναγκάζουν τον Τζο Μπάιντεν να συντομεύσει τη σημαντική περιοδεία του στην Ασία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα επιστρέψει την Κυριακή στον Λευκό Οίκο μετά τη σύνοδο κορυφής της G7, της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, στην Ιαπωνία, για να προσηλωθεί στις σκληρές συνομιλίες για το δημόσιο χρέος, και αποφασίζοντας να μην μεταβεί στην Αυστραλία και την Παπούα Νέα Γουινέα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο αμερικανός πρόεδρος και η ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση πρέπει γρήγορα να καταλήξουν σε συμφωνία για την άρση του κινδύνου μιας άνευ προηγουμένου στάσης πληρωμών στις ΗΠΑ.

ΔΝΤ: Η κήρυξη στάσης πληρωμών στις ΗΠΑ θα είχε «σκληρό αντίκτυπο» στην παγκόσμια οικονομία

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσης ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Αντονι Αλμπανέζι για να τον ενημερώσει για την αναβολή του ταξιδιού του.

Οι συνεργάτες του Μπάιντεν συνομίλησαν επίσης με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού της Παπούας Νέας Γουινέας Τζέιμς Μαράπε, για να ενημερώσουν για την αναβολή του ταξιδιού του προέδρου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Συναγερμός από Γέλεν

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν σήμανε συναγερμό προχθές Δευτέρα για το κίνδυνο να κηρυχθεί στάση πληρωμών από την 1η Ιουνίου εάν δεν βρεθεί λύση για το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους.

Η ημερομηνία αυτή, η 1η Ιουνίου, είχε ανακοινωθεί από την κυρία Γέλεν στις αρχές Μαΐου και η ίδια επανέλαβε πως ισχύει, με βάση «τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που είναι πλέον διαθέσιμες», σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον Ρεπουμπλικάνο Κέβιν Μακάρθι.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου