Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Πενς εναντίον Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

  Πέμπτη, 18  Μαΐου, 2023

Με συνταγή Ρέιγκαν ο τέως αντιπρόεδρος ετοιμάζεται να μπει στην εκλογική μάχη εναντίον του πρώην αφεντικού του

Ο κύβος ερρίφθη για τον Μάικ Πενς. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις εκλογές του 2024 εναντίον του πρώην αφεντικού του και θα ανακοινώσει την επιλογή του μέσα στις επόμενες ημέρες ή το πολύ εβδομάδες. Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ των New York Times, που επικαλείται στενούς συνεργάτες του 63χρονου πολιτικού.

Ηδη πολιτικοί σύμμαχοι του Πενς συγκρότησαν επιτροπή πολιτικής δράσης (Super PAC) για τη χρηματοδότηση της καμπάνιας του. Επικεφαλής της επιτροπής, που φέρει τον τίτλο «Δέσμευση στην Αμερική», είναι ο Σκοτ Ριντ, επικοινωνιολόγος των Ρεπουμπλικανών για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες, και ο Τζεμπ Χένσαρλινγκ, βουλευτής Τέξας για οκτώ θητείες και στενός φίλος του τέως αντιπροέδρου.

Ο Πενς υπηρέτησε πιστά τον Τραμπ για τέσσερα χρόνια, αλλά ήρθε σε σύγκρουση μαζί του την περιπετειώδη 6η Ιανουαρίου 2021, όταν μαινόμενοι τραμπικοί εισέβαλαν στο Κογκρέσο εξοργισμένοι με την άρνηση του αντιπροέδρου να υπακούσει στις επιθυμίες του προϊσταμένου του για αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος. Σύμφωνα με τους New York Times, ο Πενς σχεδιάζει να κατέβει στον εκλογικό στίβο με συνταγή Ρόναλντ Ρέιγκαν: φιλελεύθερη οικονομική πολιτική με αυστηρά δημοσιονομικά, «γεράκια» στα κρίσιμα πόστα της εξωτερικής πολιτικής, συντηρητικές αξίες και στήριξη στους ευαγγελικούς ψηφοφόρους.

Ωστόσο, ο δρόμος του προς το προεδρικό χρίσμα προβλέπεται ανηφορικός. Στην τελευταία δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters, το 49% των εγγεγραμμένων Ρεπουμπλικανών προτιμάει τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο κυβερνήτης Φλόριντα Ρον ντε Σάντις συγκεντρώνει 21% και ο Μάικ Πενς μόλις 5%.

Αγωγή κατά Τζουλιάνι

Στο μεταξύ, ο πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης και προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, αρχίζει να αντιμετωπίζει νομικά προβλήματα παρόμοια με ορισμένα από εκείνα που ταλανίζουν το παλιό αφεντικό του. Η Νοέλ Ντάνφι, η οποία εργαζόταν επί δύο χρόνια στο γραφείο του, κατέθεσε αγωγή εναντίον του κατηγορώντας τον για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση, αξιώνοντας αποζημίωση 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ενάγουσα υποστηρίζει ότι ο Τζουλιάνι της ζητούσε να του κάνει στοματικό σεξ, ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο με φίλους του, συμπεριλαμβανομένου του Τραμπ, και ότι απαιτούσε συχνά να εργάζεται ημίγυμνη φορώντας μπικίνι ή σορτς με την αμερικανική σημαία πάνω τους, τα οποία της είχε αγοράσει ο ίδιος. Ο ίδιος ο Τζουλιάνι αρνήθηκε κατηγορηματικά, μέσω δικηγόρου του, τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι πρόκειται για απόπειρα εκβιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου