Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Το δείπνο της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας προς τιμήν της παρελάσεως της Βοστώνης

 Δευτέρα, 1 Μαΐου, 2023

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εγινε το βράδυ του Σάββατου 29 Απριλίου το δείπνο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, στο ξενοδοχείο «Newton Marriot» στην πόλη του Νιούτον Μασαχουσέτης. Παρευρέθηκαν περί τα 250 άτομα συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών του τμήματος των ομογενών ευζώνων.

Τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο εκπροσώπησε ο π. Αθανάσιος Νένες, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Ταξιαρχών του Γουότερτάουν Μασαχουσέτης, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή. Επίσης, διαβίβασε τον χαιρετισμό και τις ευχές του Μητροπολίτη Μεθοδίου και ανέφερε ότι «εκφράζει τη λύπη του ο Σεβασμιότατος που ακυρώθηκε λόγω του καιρού η παρέλαση και εύχεται του χρόνου να βοηθήσει ο καιρός».

Τιμώμενο πρόσωπο με το Βραβείο της «Ελευθερίας» ήταν ο Timothy Kilduff επικεφαλής διοργάνωσης του Μαραθωνίου Βοστώνης, τον οποίον παρουσίασε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αλφα – Ωμέγα, Απόστολος Τσιτσόπουλος. Το βραβείο επέδωσε ο Α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Τραβαγιάκης, ο οποίος ανέφερε και τα εξής: «Το βραβείο της Ελευθερίας είναι αντίγραφο του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης που με ανοιγμένα τα φτερά διαχρονικά συμβολίζει τον συνεχή ευγενή αγώνα για την επιβίωση του Εθνους μας, συμβολίζει την Ελευθερία, το Αρχαίο Αθάνατο Πνεύμα των Προγόνων μας που πάνω του στηρίχθηκε η ανθρωπότητα».

Από το δείπνο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας το βράδυ του Σαββάτου 29 Απριλίου. Διακρίνεται η ομογενής πολιτειακή βουλευτής του Νιου Χαμσάιρ Ευσταθία Μπούρα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε..Κ”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Ο κ. Kilduff παραλαμβάνοντας το βραβείο έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας, του Ελληνισμού εν γένει και της Ομογένειας ειδικότερα.

Μηνύματα απηύθυναν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς, ο γενικός πρόξενος Συμεών Τέγος, ο δήμαρχος του Λόουελ Σοκχάρι Τσάου (Sokhari Chau), δήμαρχος του Μπρόκτον Ρόμπερτ Σόλιβαν και ο ομογενής δήμαρχος του Μπρέιντρι Κωνσταντίνος Κόκορος.

Παρευρέθηκαν επίσης ο πολιτειακός γερουσιαστής του Ροντ Αϊλαντ Λεωνίδας Ραπτάκης, η πολιτειακή βουλευτής του Νιου Χαμσάιρ, Ευσταθία Μπούρα και η ελληνικής καταγωγής πολιτειακή ελεγκτής των οικονομικών της Μασαχουσέτης Νταϊάνα Ντιζόγγλιο.

Ο Α αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας Κώστας Τραβαγιάκης επιδίδει στον Timothy Kilduff επικεφαλής διοργάνωσης του Μαραθωνίου Βοστώνης, το βραβείο της “Ελευθερίας”.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Απονεμήθηκαν πέντε υποτροφίες εκ χιλίων δολαρίων εκάστη στα εξής παιδιά: ο Ζαχαρίας Βλάχος έλαβε την υποτροφία της Ομοσπονδίας, η Μαρία – Αντζέλικα Πατσαούρα, του επιχειρηματία Χάρη Κατή, ο Παναγιώτης Κουτσούκος του «Εθνικού Κήρυκα», ο Χαράλαμπος Κατσαρός του Ευβοϊκού Συλλόγου Βοστώνης εις μνήμη του ιατρού Γεωργίου Παπανικολάου και η Αναστασία Γκίλλη των αειμνήστων Γεωργίου και Λόλας Γερανιώτη. Τις υποτροφίες και τους παραλήπτες τους παρουσίασε ο υπεύθυνος των υποτροφιών Δημήτρης Ματθαίος, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα είπε και τα εξής: «Κατά την εύσημο τούτη βραδιά που γιορτάζει η Ελλάδα, η πατρίδα των πατρίδων όλου του κόσμου, έχουμε ανάμεσά μας τη νέα γενιά της Ομογένειας, τα δικά μας παιδιά, φοιτητές και φοιτήτριες κορυφαίων πανεπιστημίων που θα αποτελέσουν τη συνέχιση του Ελληνισμού, της πνευματώδους Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς σε τούτη τη μεγάλη κατά πάντα χώρα, την Αμερική.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες πανεπιστημίων της Βοστώνης που έλαβαν υποτροφίες με τον υπεύθυνο της επιτροπής υποτροφιών Δημήτρη Ματθαίο.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Η Ομοσπονδία μας πιστή στην παράδοση η οποία θεσπίσθηκε πριν από αρκετά χρόνια, αγκαλιάζει και φέτος αυτά τα νέα παιδιά με αγάπη πολλή και τιμή και τα απονέμει μία μικρή υποτροφία έμπρακτο δείγμα της αγάπης και του θαυμασμού μας, μαζί με τις πλέον εγκάρδιες ευχές μας για κάθε επιτυχία και ευδοκίμηση στις σπουδές και την πορεία της ζωής τους».

Από το δείπνο της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας στο ξενοδοχείο Newton Marriot στην πόλη του Νιούτον Μασαχουσέτης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ
Το τμήμα των ομογενών ευζώνων της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας χόρεψε ελληνικούς χορούς στο δείπνο.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ‘Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Το τμήμα των ομογενών ευζώνων τραγούδησε και χόρεψε ελληνικά πατριωτικά άσματα και χορούς.

Τους Εθνικούς Υμνους Αμερικής και Ελλάδας τραγούδησε η Αγγελική Ψώνη, ενώ το πρόγραμμα παρουσίασε η επιχειρηματίας Μαίρη Κληρονόμου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου