Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Ευάγγελος Αντώναρος: Η αναμέτρηση είναι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και διαφθοράς

 Πέμπτη, 4 Μαΐου, 2023

Αρης Ραβανός

«Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι πήρα την σωστή απόφαση» τονίζει μιλώντας στο Βήμα ο Ευάγγελος Αντώναρος σχετικά με την επιλογή του να είναι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στην Ανατολική Αττική. Στη συνέντευξή του στο ηλεκτρονικό Βήμα υποστηρίζει ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι η ίδια η λειτουργία της Δημοκρατίας και υποστηρίζει ότι πρόκειται για την πιο κομβική εκλογική αντιπαράθεση της μεταπολίτευσης. Παράλληλα αναφέρει ό,τι τις εκλογές θα τις κρίνει και η αντίληψη των πραγματικών γεγονότων.

Πρώτα απ’ όλα πως αισθάνεστε ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πως σας υποδέχονται οι ψηφοφόροι της αξιωµατικής αντιπολίτευσης στην Ανατολική Αττική;

Δεν έχω την παραµικρή αµφιβολία οτι πήρα την σωστή απόφαση. Τα διαχρονικά πιστεύω µου, όπως έχουν τα έχω διατυπώσει επώνυµα ξανά και ξανά, βρίσκουν τις απαντήσεις τους µέσα σ’’ ‘ένα καταρτισµένο πρόγραµµα, µελετηµένο και κοστολογηµενο που έχει επίκεντρο τον ανθρωπο και τις ανάγκες του. Ελάτε µαζί µου σε µία περιοδεία. Να εισπράξετε κι εσείς την αγάπη και την εµπιστοσύνη του κόσµου. Το νιώθω στηρίζουν στον αγώνα µου και αισθάνοµαι ιδιαίτερα ικανοποιηµένος γι αυτό.

Τι κλίµα εισπράττετε γενικότερα και τί είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο τους πολίτες;

Δεν είναι τυχαία η επιλογή του κεντρικού συνθήµατος “Δικαιοσύνη Παντού” από τον Συριζα-ΠΣ. Αυτο λείπει στους απλούς πολίτες. Αυτό αποζητουν. Δικαιοσύνη και ισονοµία σε κάθε λεπτό της ζωής τους. Χωρίς διακρίσεις. Δικαιοσύνη στις επιλογές, στις αποφάσεις, στην καθηµερινότητά τους. Μια Δικαιοσύνη που εξευτέλισε σε κάθε τοµέα µε πρόθεση και συστηµατικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθώντας µία τακτική διώξεων, εκβιασµών µέσω παρακολουθήσεων και συνταγµατικων εκτροπών. Μια κοινωνική Δικαιοσύνη που η σηµερινή κυβέρνηση έχει καταπατήσει, ευνοώντας τους πολύ λίγους και ισόπεδων όντας τη συντριπτική πλειοψηφία της κοπινωνίας. Στους µισθούς, στην ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, µε την κατάρρευση τουβ συστήµατος υγείας.

Τους αφορά η δηµόσια συζήτηση για τα επίδικα των εκλογών, όπως αυτή γίνεται στα ΜΜΕ;

Φυσικά και τους αφορά. Δεν τους αντιπροσωπεύει όμως η προπαγάνδα — την απεχθάνονται. Θέλουν ειλικρινείς συζητήσεις και όχι συνεντεύξεις με σκονάκια και εκ των προτέρων συμφωνημένες ερωτήσεις. Είδατε ότι ο Μητσοτάκης απέφυγε όπως ο διάολος το λιβάνι μια αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν έχει το κουράγιο να το κάνει, γιατί θα ισοπεδωθεί κι η γύμνια των επιχειρημάτων του θα αποκαλυφθεί. Αυτός είναι κι ένας από τους κύριους λόγους που όλο και περισσότεροι πολίτες γυρνούν την πλάτη στη μονομερή «ενημέρωση» πολλών ΜΜΕ κι αντλούν τις πληροφορίες τους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τι διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές;

Το διακύβευμα των εκλογών ειναι η ιδια η λειτουργία της Δημοκρατίας. Σήμερα οι θεσμοί λειτουργούν ως υποχείριο των επιθυμιών του Μητσοτάκη και της παρεούλας του. Οι νόμοι και οι διατάξεις τίθενται στο περιθώριο και ερμηνεύονται κατα το δοκούν. Τό Σύνταγμα κινδυνεύει να γίνει κουρελόχαρτο και το μονον που λειτουργεί ειναι οι παρακρατικές μέθοδοι, σε ολες τις εκφράσεις της δημόσιας ζωής. Μιλάμε δηλαδή για το ΠΟΙΟ θα είναι το μέλλον της χωρας και των παιδιών μας.

Η αναµέτρηση στις εκλογές, είναι µεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, µεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή αφορά κάτι ευρύτερο;

Η αναμέτρηση ειναι μεταξύ Σύριζα-ΠΣ και διαφθοράς. Σύριζα-ΠΣ και διαπλεκομένων συμφερόντων. Σύριζα-ΠΣ και τριτοκοσμικών αντιλήψεων. Σύριζα-ΠΣ και πολιτικής ανηθικότητας. Μιλάμε δηλαδή για το μέλλον της χώρας στην πιο κομβική εκλογική αντιπαράθεση της μεταπολίτευσης. Για να πάει η χώρα μπροστά είναι απαραιτητο να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας ως επικεφαλής μιας προοδευτικής κυβέρνησης. Με καθαρή εντολή.

Τι θα κρίνει τις εκλογές;

θα τις κρίνει και η αντίληψη των πραγματικών γεγονότων και οχι της διαστρέβλωσης που ακολουθουν ορισμενα μέσα ενημέρωσης, που επιχειρούν να
πλασάρουν μια εικονική πραγματικότητα που απεχει πολύ απο την σημερινή αθλια οικονομική κατάσταση των πολιτων.Οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωράει από την μια αθλιότητα στην άλλη, από το ένα ψέμμα στο επόμενο. Δεκαέξι χιλιάδες συμπολίτες μας πέθαναν εκτός ΜΕΘ καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας κουνούσε το δάκτυλο στην Βουλή ρωτώντας προκλητικότατα εαν υπάρχουν στοιχεία ότι οι εκτός ΜΕΘ ασθενείς έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν. Ηλθε η έκθεση Λύτρα-Τσιόδρα και το επιβεβαίωσε. Οπως η επιτροπή εμπειρονγωμόνων — που διόρισε η ίδια η κυβέρνηση — υπογράμμισε τις ευθύνες τις κυβέρνησης, γιατί πράγματι δεν υπήρξε τηλεδιοίκηση – όπως προκλητικά, ψευδέστατα ισχυρίζονταν κυβερνητικά στελέχη- και χάσαμε τους συνανθρώπους μας στα Τέμπη. Ολα αυτά δεν είναι ανατριχιαστικά στοιχεια παρακμής και αθλιότητας; Δεν λειτουργούν προσθετικά στον σκεπτόμενο πολίτη; Είμαι συνεπώς βέβαιος: Αυτοί που ασκούν την εξουσία τα τελευταία 4 χρόνια θα εισπράξουν την απάντηση στις εκλογές. Και θα ειναι ηχηρή!

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου