Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Εννέα Γαλάζιες Σημαίες στην Ηλεία

Παρασκευή, 12 Μαΐου, 2023

Εννέα παραλίες στην Ηλεία πήραν για φέτος τη Γαλάζια σημεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.
Ακούστε το άρθρο

Εννέα παραλίες στην Ηλεία πήραν για φέτος τη Γαλάζια σημεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, στο πλαίσιο των ανακοινώσεων που πραγματοποιήθηκαν χθες για τις βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών.

Τη δεύτερη θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 52 χώρες, κατέχει η Ελλάδα με 617 βραβευμένες ακτές.

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 4.212 ακτές, 710 μαρίνες και 120 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά οι βραβεύσεις ξεπερνούν τις 600, και ότι στο σύνολο των 52 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατέχει το 15% των βραβευμένων ακτών. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 94 σημαίες.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, την Γαλάζια Σημαία πήραν εννέα παραλίες: στον Δήμο Πύργου Σκαφιδιά, στον Δήμο Ήλιδας η Κουρούτα, στον Δήμο Πηνειού το Αρκούδι, το Βαρθολομιό και η Γλύφα, στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης οι παραλίες Κάστρο Κυλλήνης, Κάστρο-Χρυσή Ακτή 2, Λουτρά Κυλλήνης 1 και Λουτρά Κυλλήνης 2.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας την Γαλάζια Σημαία πήραν δύο παραλίες στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, οι εξής: η Καλόγρια και η Λακκόπετρα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, οι δύο παραλίες του Δήμου Ναυπακτίας που πήραν τη Γαλάζια Σημαία είναι οι εξής: Κάτω Βασιλική και Κρυονέρι. Τέλος, στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου οι επτά παραλίες που πήραν την Γαλάζια Σημαία είναι οι εξής: Αλυκανάς 1, Αλυκές 1, Κατραγάκι, Μπανάνα Βασιλικού, Μπούκα, Τσιλιβί και Ψαρού.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου