Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Θα κυριαρχήσει η πρόνοια για σταθερότητα και ομαλότητα»

 Τρίτη, 16 Μαΐου, 2023

Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος με τη ΝΔ στον Δυτικό Τομέα, τονίζει στη συνέντευξη του στο tovima.gr ότι ο χώρος του Κέντρου εκπροσωπείται πλέον από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ησταθερότητα, η ομαλότητα και η ασφάλεια είναι τα προτάγματα της εποχής και υπό αυτήν την έννοια τα επίδικα των εκλογών, σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος με τη ΝΔ στον Δυτικό Τομέα, τονίζει στη συνέντευξη του στο tovima.gr ότι ο χώρος του Κέντρου εκπροσωπείται πλέον από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και διαπιστώνει ότι οι πολίτες σταδιακά γυρίζουν την πλάτη στην τοξικότητα και την ένταση που καλλιεργείται από κάποιες πολιτικές δυνάμεις.

Κύριε Χρυσοχοΐδη, είστε μάλλον ο κατ’ εξοχήν εκφραστής των πολιτικών διευρύνσεων που έχει επιδιώξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, όπου είστε υποψήφιος για πρώτη φορά με τη ΝΔ στον Δυτικό Τομέα Αττικής, διαπιστώνετε ανταπόκριση των πολιτών σε αυτήν πολιτική των διευρύνσεων;

Ευθέως σας απαντώ ότι η πολιτικη αυτή επέτυχε πλήρως γιατί οι πολιτικές του Κυριάκου Μητσοτάκη καλύπτουν ευρύ φάσμα πολιτών της μεσαίας τάξης αλλά και των ευάλωτων ανθρώπων.

Πολίτες που ανήκουν πολιτικά στο κέντρο και ταυτόχρονα αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας είναι κοντά μας μαζί με τους ψηφοφόρους της ΝΔ και συγκροτούν ενα πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο για τη συνέχιση της προόδου της χώρας.

Είναι τόσο εμφανή της αποτελέσματα της πολιτικής Μητσοτάκη κ. Κωβαίε, που σήμερα το μεγαλύτερο μερος κόσμου της εργασίας, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών,των αυτοαπασχολούμενων εν μόνο πράγμα επιθυμεί. Να συνεχιστεί αυτή η απαράμιλλη σταθερότητα, ομαλότητα και ανάπτυξη της οικονομίας.

Μετά από πολλά χρόνια οι άνθρωποι είδαν φως στον ορίζοντα και μπορούν να ξανάονειρεύονται.

Δεν θα ρισκάρουν τη ζωή τους και το μέλλον των παιδιών τους με πυροτεχνήματα που δυστυχώς άρχισαν να ξανακούγονται μετά από εκείνα τα εφιαλτικά γεγονότα του 2015.

Έχετε διατελέσει υπουργός τόσο σε κυβερνήσεις αυτοδύναμες, όσο και σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Θεωρείτε ότι στη σημερινή συγκυρία είναι πράγματι αδιανόητη μία στοιχειώδης, αλλά λειτουργική, προγραμματική συμφωνία μεταξύ πολιτικών δυνάμεων; Εφόσον φυσικά υπάρξει τέτοια ανάγκη, ή επιβληθεί από τα μαθηματικά της κάλπης;

Έχω διατελέσει υπουργός στη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και ειμαι περήφανος για τη τόση πολύ καλή θητεία μου με σπουδαία αποτελέσματα.

Ηταν μια κυβέρνηση ανάγκης η οποία προέκυψε μετά τα αποτελέσματα των εκλογών του 2012.

Ηταν η υπεύθυνη στάση των κομμάτων και των ηγετών τους που συμμετείχαν σε μια κυβέρνηση ουσιαστικά εθνικής σωτηρίας.

Είμαι υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων διότι ιστορικά αυτές οι κυβερνήσεις έκαναν τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις δημιουργώντας μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία από κάθε άποψη. Έχει βελτιώσει σημαντικά την ασφάλεια της με θωράκιση των συνόρων,των ενόπλων δυνάμεων και ισχυρές συμμαχίες. Είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη παγκοσμίως και μείωση του χρέους. Ξανακτίζει μέρα με τη μέρα το κοινωνικό κρατος, έχοντας ακόμη να κάνει πολλά.

Ηρθε η ώρα για το επόμενο βήμα. Να οικοδομήσουμε την διακυβέρνηση της Ασφάλειας και προστασίας.

Δηλαδή να κτίσουμε το κράτος που θα εγγυάται στους πολίτες ασφάλεια.

Μια ισχυρή λαϊκή εντολή θα δώσει τη δυνατότητα στη νέα κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το κοινωνικό κράτος, η δικαιοσύνη. η δημόσια υγεία και ο σκληρός πυρήνας του κράτους που ανθίσταται πολλές φορές στις αλλαγές.

Ο χώρος του Κέντρου εξακολουθεί να είναι ο κρίσιμος έως και καθοριστικός για τα εκλογικά αποτελέσματα. Παρά ταύτα δείχνει να υποεκπροσωπείται πολιτικά, μιλώντας για την καθήλωση του ΠαΣοΚ τα τελευταία χρόνια. Πιστεύετε ότι υπάρχουν περιθώρια, ώστε να γίνει και πάλι ένας από τους δύο ισχυρούς πόλους; Ή θα έχει τη μοίρα της ΕΔΗΚ;

Αυτή την απάντηση θα την δώσουν η ηγεσία και τα στελέχη του χώρου.

Πιστεύω ότι ο χώρος του πολιτικού κέντρου που εκπροσωπούσε πάντα τον δημοκρατικό πολιτικό φιλελευθερισμό και κοινωνικά τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας που είναι κατά βάσιν η πολυπληθής μεσαία τάξη της χώρας εκπροσωπείται σήμερα στην πλειοψηφία του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τις πολιτικές της ανάπτυξης και του γενναιόδωρου κοινωνικού κράτους που λειτούργησε τα χρόνια των μεγάλων κρίσεων που συντάραξαν την παγκόσμια κοινωνία και οικονομία. Συνεπώς το ζητούμενο είναι η εφαρμοσμένη πολιτική να καλύπτει τις βασικές αρχές, αξίες και ανάγκες αυτών των κοινωνικών στρωμάτων.

Στην προεκλογική αντιπαράθεση επιχειρείται επίμονα – κυρίως από την αντιπολίτευση – η επιβολή μίας τοξικότητας και μίας έντασης, που θυμίζει προηγούμενες περιόδους. Διαπιστώνετε μία πραγματική αντιστοίχιση αυτού του πολιτικού λόγου με τις διαθέσεις των πολιτών — τουλάχιστον στη δική σας εκλογική περιφέρεια;

Κάθε άλλο κ Κωβαίε. Μέλημα των πολιτών είναι η ζωή τους, η προοπτική της δουλειάς και των παιδιών τους αδιαφορώντας για τις ατέρμονες τοξικές συζητήσεις που διεξάγονται στα μίντια και τα social media. Δυστυχώς αυτή η πολιτική δυστοπία κρατάει χρόνια στη μεταπολιτευτική μας δημοκρατία εμποδίζοντας την προσέγγιση στα μείζονα που πρέπει να αλλάξουν στον τόπο.

Και αυτη η προεκλογική περίοδος αποτελεί μια επανάληψη των προηγούμενων.

Ωστόσο με τα χρόνια οι πολίτες αδιαφορούν όλο και περισσότερο.

Εκτιμάτε ότι υπάρχει σενάριο ή και πραγματικός κίνδυνος μίας πολιτικής αστάθειας (ή ακόμη και ανωμαλίας) για τη χώρα;

Αυτό που αντιλαμβάνομαι, είναι ότι κυριαρχεί η αγωνία για την επόμενη μέρα.

Αν δηλαδή η Ελλάδα θα μπορεί να συνεχίσει την πορεία προς την ανάπτυξη και την πρόοδο,που σημείωσε την τετραετία. Αυτό κάθε μέρα και περισσότερο κυριαρχεί στη σκέψη και τη συνείδηση των πολιτών. Πιστευω ότι η Νέα Δημοκρατία τη Κυριακή το βράδυ θα έχει καταγράψει ενα ποσοστό πολύ υψηλό που θα είναι η πρώτη ισχυρή εντολή να κυβερνήσει τον τόπο αυτοδύναμα για ακόμη πιο ισχυρή, ασφαλή, δίκαιη Ελλάδα.

Άρα δεν θα επιτρέψει σε κανένα από τους σεναριογράφους των τελευταίων εβδομάδων, που συγγράφουν σενάρια κυβερνήσεων όπως κυβερνήσεις μειοψηφίας, δήθεν προοδευτικών κυβερνήσεων, κυβερνήσεων με τοπικά νομίσματα ή «Δήμητρες», να διαταράξουν την ομαλή πορεία προς το μέλλον.

Θα κυριαρχήσει η πρόνοια για σταθερότητα και ομαλότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου