Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

«Κιτρινόμαυρο» πρωτάθλημα μέσω… Φαλήρου

Τρίτη, 9 Μαΐου, 2023

«Κιτρινόμαυρο» πρωτάθλημα μέσω… ΦαλήρουΟ Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ που πέρασε από το «Κλ. Βικελίδης» ετοιμάζεται για την φιέστα τίτλου την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στον Βόλο.

Το μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων» Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, κόντρα στην παραφιλολογία των ημερών, βρήκε νικητές τους «ερυθρόλευκους» με 1-0 και το πρωτάθλημα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πηγαίνει στην ΑΕΚ που πέρασε νικηφόρα από το «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-1, αποσπάστηκε τρεις βαθμούς και της αρκεί απλά μια ισοπαλία την ερχόμενη Κυριακή στο «OPAP – Arena» απέναντι στον Βόλο, για να κατακτήσει το πρωτάθλημα της σεζόν 2022-23 και 13ο συνολικά στην ιστορία της.

Το συγκρότημα του Ματίας Αλμέιδα έχει την δυνατότητα να σφραγίσει αυτή την επιτυχημένη χρονιά και με νταμπλ κατακτώντας το κύπελλο Ελλάδας στον τελικό με τον ΠΑΟΚ.

Ταλαιπωρημένος και επηρεασμένος από τον Covid-19 που χτύπησε την ομάδα τα τελευταία 24ωρα, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε δίκαια από τον καλύτερο Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το πρώτο ημίχρονο στο Φάληρο δεν είχε τις μεγάλες φάσεις, με τους φιλοξενούμενους να ρίχνουν το βάρος τους στην άμυνα και να αφήνει την κατοχή στους γηπεδούχους που απείλησαν στο 12΄ με το σουτ του Χουάνγκ που πέρασε ψηλά άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δοκάρι για τον Ολυμπιακό με τον Ελ Αραμπί που είχε περάσει αλλαγή στην θέση του Μπακαμπού. Ο Εμβιλά του έστρωσε την μπάλα, εκείνος έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα σταμάτησε στη δοκό.

Στο 68΄οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα όταν μετά από εξαιρετική συνεργασία του Φορτούνη με τον Ροντινέι, εκείνος γύρισε και ο Ρέαμπτσιουκ σκόραρε.

Στο 72΄οι «πράσινοι» είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν αλλά το σουτ που έκανε, σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Τζολάκη ενώ στις καθυστερήσεις είχαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφαριση με τον Κλεϊνσχέισλερ.

«Κιτρινόμαυρο» πρωτάθλημα μέσω… Φαλήρου-1

Με ανατροπή από το πρώτο ημίχρονο

Ο Αρης αν και προηγήθηκε νωρίς (19΄) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκρέι, πέναλτι που κέρδισε ο Ματέο από τον Πινέδα και υπέδειξε μέσω VAR ο διαιτητής Φωτιάς, ισοφαρίστηκε και γρήγορα.

Στο 23΄ ο Τόμας Φαν Βέερτ που αγωνίστηκε βασικός ύστερα από 4,5 μήνες, αντικαθιστώντας τον Λιβάι Γκαρσία που πριν την έναρξη του ματς ένιωσε αδιαθεσία και αποκλείστηκε από την αποστολή, εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Πινέδα και με πλασέ έκανε το 1-1.

Η ΑΕΚ που ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του πρώτου 45λεπτου πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια με γκολ του Τσούμπερ στο 43΄ που μετά από ασίστ του Σιμάνσκι έστειλε την μπάλα στην γωνία του Κουέστα.

Στο 65΄ η ΑΕΚ είχε ευκαιρία να κάνει τρία τα τερματά της αλλά το πλασέ του Φαν Βέερτ, σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Κουέστα.

Νίκη στον Βόλο και το μυαλό στον Ολυμπιακό

Ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στον Βόλο, επικρατώντας εύκολα της τοπικής ομάδας με 2-0 κάνοντας παράλληλα και διαχείριση ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό, όπου θέλει μόνο τη νίκη για να καταλάβει την τρίτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Παρά τις πολλές απουσίες που αντιμετώπισε η ομάδα του Λουτσέσκου, στο πρώτο ημίχρονο ήταν κυριαρχική, προηγήθηκε στο 28΄ με τον Ζίβκοβιτς, είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Μπράντον στο 36΄ ενώ στις καθυστερήσεις απέκτησε και αριθμητική υπεροχή σε αποβολή του Πιρές για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Ζίβκοβιτς.

Στο 57΄ο Μπράντον με ωραία κεφαλιά μετά το εξαιρετικό γύρισμα του Σβαμπ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η Βαθμολογία (Σε 9 αγώνες)

ΑΕΚ 80, Παναθηναϊκός 77, Ολυμπιακός 70, ΠΑΟΚ 67, Αρης 50, Βόλος 40

H επόμενη αγωνιστική (Τελευταία)

Κυριακή 14 Μαΐου

  • ΑΕΚ – Βόλος (20.00)
  • ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (20.00)
  • Παναθηναϊκός – Αρης (20.00)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου