Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Επστάιν: Ο δισεκατομμυριούχους Στέφεν Ντέκοφ αγόρασε τα δύο ιδιωτικά νησιά του διαβόητου εγκληματία

 Σάββατο, 6 Μαΐου, 2023

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η εξαγορά των νησιών στα οποία έχει παραδεχθεί ότι βίαζε κορίτσια

Ο δισεκατομμυριούχους Στέφεν Ντέκοφ αγόρασε τα δύο ιδιωτικά νησιά στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους, τα οποία στο παρελθόν ανήκαν στον διαβόητο καταδικασθέντα για σωρεία σεξουαλικών εγκλημάτων Τζέφρι Επστάιν.\

Επιβεβαιώνοντας την είδηση του Forbes ότι ο ιδρυτής της εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων Black Diamond Capital Management αγόρασε τα δύο νησιά για 60 εκατομμύρια δολάρια, λιγότερο από το μισό της αρχικής τιμής τους, το CNBC προσθέτει ότι ένα από τα νησιά χρησιμοποιήθηκε από τον Έπσταϊν για βιασμό κοριτσιών επί χρόνια.

Η ανακοίνωση

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της SD Investments, της οποίας ηγείται ο δισεκατομμυριούχος αγοραστής, «ο κύριος Ντέκοφ σχεδιάζει να αναπτύξει ένα υπερσύγχρονο πολυτελές θέρετρο, πέντε αστέρων, παγκόσμιας κλάσης, με 25 δωμάτια, που θα συμβάλει στην ενίσχυση του τουρισμού, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή, με σεβασμό και διατήρηση του σημαντικού περιβάλλοντος».

«Ένα σημαντικό μέρος των εσόδων από την πώληση καταβάλλεται στην κυβέρνηση των Παρθένων Νήσων των ΗΠΑ στο πλαίσιο μιας προηγουμένως ανακοινωθείσας συμφωνίας διακανονισμού μεταξύ της κυβέρνησης και της περιουσίας του κ. Έπσταϊν», ανέφερε η ανακοίνωση.

Μέρος των εσόδων από την πώληση θα καταβληθεί στην κυβέρνηση των Παρθένων Νήσων στο πλαίσιο της υποχρέωσης των διαχειριστών της περιουσίας του Επστάιν να καταβάλουν περισσότερα από 105 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για εμπορία και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Το Little St. James έχει έκταση μεγαλύτερη από 70 στρέμματα και το Great St. James είναι υπερδιπλάσια.

Σε εξέλιξη η καταγγελία για τη JPMorgan

Η είδηση για την αγορά γνωστοποιήθηκε την ημέρα που αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται να κληθεί ο CEO της JPMorgan Τζέιμι Ντίμον να καταθέσει ενόρκως για την απόφαση της τράπεζας να διατηρήσει ως πελάτη τον καταδικασθέντα για σεξουαλικά εγκλήματα – και πλέον εκλιπόντα – Τζέφρι Επστάιν.

Στις αγωγές υποστηρίζεται ότι η JPMorgan, όπου ο Επστάιν διετέλεσε τραπεζίτης για 15 χρόνια από το 1998 έως το 2013, επωφελήθηκε από την εμπορία ανθρώπων και αγνόησε αρκετές εσωτερικές προειδοποιήσεις σχετικά με την παράνομη συμπεριφορά του πελάτη της. Η τράπεζα χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς αβάσιμους.

Η τράπεζα αρνείται τους ισχυρισμούς, ωστόσο, κράτησε τον Επστάιν ως πελάτη μέχρι το 2013, πέντε χρόνια αφότου ομολόγησε την ενοχή του ενώπιον δικαστηρίου της Φλόριντα.

Στη μήνυση κατά της JPMorgan σημειώνεται ότι ο Επστάιν «ήταν κάτοικος των Παρθένων Νήσων και διατηρούσε κατοικία στο Little St. James, την οποία απέκτησε το 1998 και το 2016 αγόρασε επίσης το Great St. James».

Τα νησιά αποτιμήθηκαν σε 86 εκατομμύρια δολάρια μετά τον θάνατο του Επστάιν τον Αύγουστο του 2019, όταν ο πρώην φίλος του Ντόναλντ Τραμπ και του Μπιλ Κλίντον αυτοκτόνησε σε φυλακή του Μανχάταν, έναν μήνα μετά τη σύλληψή του για ομοσπονδιακές κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών.

«Η Epstein Enterprise το 1998 απέκτησε τον Little St. James στις Παρθένες Νήσους ως το τέλειο καταφύγιο για τη διακίνηση νεαρών γυναικών και ανήλικων κοριτσιών για σεξουαλική δουλεία και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών», αναφέρουν οι ενάγοντες.

«Το Little St. James είναι ένα απομονωμένο, ιδιωτικό νησί, σχεδόν δύο μίλια από το St. Thomas χωρίς άλλους κατοίκους», σημειώνεται στην αγωγή. «Μπορεί κανείς να το επισκεφτεί μόνο με ιδιωτικό σκάφος ή ελικόπτερο… Ο Επστάιν είχε εύκολη πρόσβαση στο Little St. James από το ιδιωτικό αεροδρόμιο στο St. Thomas, μόλις 10 λεπτά μακριά με το ιδιωτικό του ελικόπτερο, αλλά οι γυναίκες και τα παιδιά που διακινούσε, κακοποιούσε και κρατούνταν εκεί δεν μπορούσαν να φύγουν χωρίς την άδεια και τη βοήθειά του, καθώς ήταν πολύ μακριά και επικίνδυνο να κολυμπήσουν μέχρι το St. Thomas».

O Επστάιν χρησιμοποίησε έναν αχυράνθρωπό του ως αγοραστή για να κρύψει την ταυτότητά του και αγόρασε το Great St. James το πλησιέστερο νησί στο Little St. James.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου