Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Επίθεση Τσίπρα σε Κ. Καραμανλή από τις Σέρρες

Πέμπτη, 4 Μαΐου, 2023


ΑΘΗΝΑ. «Είναι άδικο για τον Σερραϊκό λαό να τον καταστήσει συνένοχο ο Καραμανλής των Τεμπών», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, απευθυνόμενος σε πολίτες των Σερρών το βράδυ της Τρίτης, 2 Μαϊου, και είπε πως τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο πρώην υπουργός Υποδομών οφείλουν να απαντήσουν στον ελληνικό λαό «ποιανού ρουσφέτι ήταν ο μοιραίος σταθμάρχης».

«Σήμερα εδώ στις Σέρρες αποδεικνύουμε ότι δεν υπάρχουν απόρθητα κάστρα», είπε ο κ. Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του. Και συνέχισε: «Σήμερα εδώ στις Σέρρες αποδεικνύουμε ότι έφτασε η ώρα της αλλαγής, έφτασε η ώρα να πούμε ως εδώ, ως εδώ με την ακρίβεια, ως εδώ με την απαξίωση, με τη στοχοποίηση, ως εδώ με την αισχροκέρδεια, ως εδώ με την οικογενειοκρατία, ως εδώ με την αδικία.

»Θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτή την υποδοχή και κυρίως να σας ζητήσω να δώσουμε μαζί τις μέρες που απομένουν μέχρι την κάλπη αυτόν τον καλό τον ωραίο αγώνα για να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες και τα δικαιώματα, να βάλουμε μπροστά τη ζωή μας, την προοπτική αυτού του τόπου. Είμαι ευτυχής και περήφανος που αυτόν τον αγώνα θα τον δώσω και εγώ προσωπικά από το νομό Σερρών ως υποψήφιος στο νομό».

Ακολούθως, εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να είναι υποψήφιος βουλευτής στο νομό Σερρών, λέγοντας: «Θέλω να σας εξηγήσω τους 3 + 1 σημαντικούς λόγους που αποφάσισα μία από τις υποψηφιότητες μου να είναι εδώ στις Σέρρες.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι πιστεύω βαθιά πως δεν υπάρχουν Ελλάδες δύο ταχυτήτων. Πιστεύω βαθιά ότι η περιφέρεια αξίζει να έχει ίσα ή και περισσότερα δικαιώματα στην ανάπτυξη αυτού του τόπου.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το ότι δίνω και δίνουμε, παρά το όργιο της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας, ιδιαίτερη αξία στη Μακεδονία μας και στους νομούς της και για αυτό επέλεξα τη συμμετοχή μου σε ένα νομό της Μακεδονίας.

Ο τρίτος λόγος είναι ότι μπορεί οι Σέρρες και ο νομός σας να έχει το όνομα, αλλά δεν του έχει γίνει καμία χάρη 4 χρόνια τώρα. Ισα-ίσα είναι ένας νομός που έχει απαξιωθεί μέσα στην ανεργία, στην ακρίβεια, στην εγκατάλειψη.

Ο τέταρτος λόγος είναι διότι πιστεύω ότι είναι άδικο για τους Σερραίους να θέλουν κάποιοι ο Σερραϊκός λαός να είναι αυτός που θα ξεπλύνει τη μεγάλη τραγωδία, ένα έγκλημα που δεν πρέπει να ξεχαστεί, την τραγωδία των Τεμπών. Είναι άδικο ο Σερραϊκός λαός και ο νομός σας να μνημονεύεται σε αυτές τις εκλογές σε σχέση με τον Καραμανλή των Τεμπών. Τιμώ τους συντηρητικούς ψηφοφόρους και τιμώ και την οικογένεια την πολιτική, αυτή που έχει δώσει σημαντικά πράγματα στον τόπο. Ομως η οικογενειοκρατία ορισμένες φορές -και αυτό είναι διδακτικό για κάθε πολίτη ό,τι κι αν ψηφίζει- η οικογενειοκρατία μπορεί να μας οδηγήσει σε καταστάσεις που δεν είναι μόνο βαθιά συντηρητικές και άδικες, αλλά και επικίνδυνες. Διότι όταν κάποιος με μόνο εφόδιο το επώνυμό του αναλαμβάνει θέσεις ευθύνης και διαχειρίζονται ανθρώπινες ζωές, αυτή η συνθήκη της οικογενειοκρατίας μπορεί να καταστεί επικίνδυνη, όχι μόνο βαθιά συντηρητική και άδικη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απευθύνθηκε και στους «συντηρητικούς» ψηφοφόρους και σημείωσε:

«Εμείς, λοιπόν, θέλουμε να πούμε στους πολίτες των Σερρών ότι τούτες οι εκλογές, ανεξάρτητα αν είστε και κεντρώοι, συντηρητικοί, προοδευτικοί, αριστεροί ή δεξιοί, έχετε μία μεγάλη ευθύνη να αναδείξετε ότι ο τόπος σας δεν αξίζει να έχει αυτό το βαρύ στίγμα. Οτι ο τόπος σας μπορεί να δώσει το μήνυμα της αλλαγής.

Τι έκανε ο κ. Καραμανλής, ο υπουργός των Τεμπών, για την περιφέρειά του αυτά τα τέσσερα χρόνια; Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι η ανεργία στο νομό σας έχει σκαρφαλώσει στο 35%, σύμφωνα με τα στοιχεία του εργατικού κέντρου. Η ακρίβεια λεηλατεί το εισόδημα της μεσαίας τάξης, ότι σε λίγο καιρό στις Σέρρες θα υπάρχουν λίγοι μόνο πολύ πλούσιοι και οι περισσότεροι φτωχοί, δεν θα υπάρχει μεσαία τάξη. Οι έμποροι, οι καταστηματάρχες στενάζουν, δεν έχουν τζίρο τα καταστήματά τους. Το νοσοκομείο είναι εγκαταλελειμμένο. Ενώ ο Οργανισμός του προβλέπει 160 γιατρούς και έχει μόνο 80. Είναι λιγότεροι και από αυτούς που είχαμε αφήσει εμείς πριν έρθει η πανδημία. Ο νομός Σερρών έχει πολύ μεγάλη μετανάστευση ιδίως νέων ανθρώπων».

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου