Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Εκλογές, αύριο. Μητσοτάκης – Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Κουτσούμπας και… Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ

Σάββατο, 20 Μαΐου, 2023

Αύριο θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα.  Ήδη άρχισαν από σήμερα με μερικές χιλιάδες Ελλήνων της διασποράς ανά τον κόσμο οι περισσότεροι των οποίων «κομματάρχες»! (sic).  Και λέω «βαμμένοι». 

Εξ άλλου η απόφαση των «βουλευτών» καθ’ υπόδειξη του ΚΚΕ δηλαδή του 5% (τι απέγινε το άλλο 95%;) να ψηφίσει ένα μόρφωμα νόμου για το εάν εγώ και εσύ με Ελληνικό διαβατήριο, με ΑΦΜ που πληρώνω ΕΜΦΙΑ, ΔΕΗ, νερό δεν έχω δικαίωμα να ψηφίσω.  Άντε να …  Μου αφαίρεσαν το δικαίωμα γιατί λένε οι πατέρες του έθνους ότι πρέπει να αποδείξω ότι έμεινα στην Ελλάδα συνολικά 2 χρόνια τα τελευταία 35 χρόνια (sic)!  Άντε να …

Και φτάσαμε στο ενταύθα.

Ποιο κόμμα θα ψηφίσουμε;  Εδώ είναι προσωπική επιλογή και η κάθε ψήφος του Έλληνα και της Ελληνίδας είναι προσωπική επιλογή και ο καθένας έχει τη γνώμη του και το σέβομαι.  Όμως η επιλογή κατά τη γνώμη μου πρέπει να έχει κριτήρια με βάση το καλό της Ελλάδας και όχι θυμό, συμφέροντα, ιδεολογίες που χωρίζουν κλπ.

Ποιο κόμμα και ποιος αρχηγός λοιπόν είναι ικανό να κυβερνήσει;  Τι θα γίνει εάν ο Μητσοτάκης δεν σχηματίσει κυβέρνηση στις αυριανές εκλογές;  Που πάει η Ελλάδα;

Από την πλευρά μας, σαν ομογενείς αν και διαφωνούσαμε με θέσεις και πολιτικές όταν ένας/μία αξιωματούχος έρχετε στις ΗΠΑ, τους αντιμετωπίζουμε σαν αξιωματούχους της Ελλάδας, χωρίς χρώμα και κομματική θέση! 

Αλλά δεν είμαστε ούτε πρόβατα η κατσίκια (αμνοερίφια), και δεν μπορούν οι κομματικοί και αρχηγικοί να εκμεταλλεύονται την άγνοια των Ελλήνων της διασποράς που πολλοί είναι υπερήφανοι μεν, αδιάφοροι δε για το τι γίνεται στην πολιτική ζωή στην Ελλάδα.  Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί.  Όπως, έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ήρθαν από την Ελλάδα και τα τεκτενόμενα στην γενέτειρα τους είναι αδιάφορο.  

Δεν θέλουμε να κομματικοποιηθεί η Ομογένεια.  Μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι…  Και άλλα πολλά που είναι άξια συζήτησης, συζητήσεων.

Επιλέγω να γράψω για τους αρχηγούς και τα κόμματα από 5% και πάνω τουλάχιστον από ότι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

ΚΚΕ.  Θεωρώ ότι βρίσκετε στις ίδιες ιδέες και τακτικές του παρελθόντος ενώ η ίδια η μητέρα του κομμουνισμού, η Ρωσία έχει αλλάξει.  Ο κ. Κουτσούμπας… κατά τη γνώμη μου είναι λίγος. 

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.  Από την ώρα που αποχώρησε ο ιδρυτής του έχει πάρει την κατιούσα.  Μένει στη μνήμη μας το «μαζί τα φάγαμε» του κ. Πάγκαλου.  Ο κ. Σημίτης με καταγωγή από το Κορακοχώρι και επισκέπτης στο Σιμόπουλο προσπάθησε αλλά έκανε μεγάλα και πολλά λάθη.  Ταμεία, ίσως και «πλαστά» δικαιολογητικά να μπούμε στο ενιαίο νόμισμα, ευρώ.  Μετά ήρθε ο Γιωργάκης με το επώνυμο Παπανδρέου.  Το γεγονός ότι δεν έχει γεννηθεί στην Ελλάδα ήταν ορατό από την αντιμετώπιση από τους ίδιους του συντρόφους και συντρόφισσες.  Από την άλλη μεριά η δική του Αμερικανο-σοσιαλιστική-λαϊκίστική γραμμή, δηλαδή σαλάτα, τον έβαλε γρήγορα στο περιθώριο.  Ας μη ξεχνάμε ότι βρέθηκε να διαχειριστεί τεράστια οικονομικά προβλήματα των προηγουμένων κυβερνήσεων.  Η αείμνηστη Φώφη προσπάθησε αλλά το όνομα του πατέρα της από μόνο του δεν μπόρεσε να την βοηθήσει.  Εξ άλλου ήταν γυναίκα και η ανδροκρατούμενη κομματικά Ελλάδα δεν την βοήθησε να κάνει τη διαφορά και να ανέβει το κόμμα.  Σήμερα είναι ο κ. Ανδρουλάκης και οι παρακολουθήσεις των κρατικών υπηρεσιών.  Εδώ κάτι δεν πήγε καλά.  Άραγε να είναι τα πετροδολάρια;  Άναψαν τα αίματα με την διαρροή και την παραπομπή της κ. Καϊλη.  Τι ακριβώς έγινε δεν γνωρίζω.  Ενώ κάτι άρχισε να μυρίζει, τελικά «σκεπάστηκε».  Γιατί άραγε;  Μήπως είναι και άλλα χρήματα για άλλα κόμματα;  Απλά μία ερώτηση κάνω.  Θεωρώ ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος θα ήταν ποιο δυνατός για αρχηγός του κόμματος αλλά φορτώθηκε με διάφορα όπως την Νοβάρτης.  Όμως ο Ανδουλάκης είναι ένας νέος πολιτικός μακριά από το μεγάλο οικογενειακό όνομα των πολιτικών.  Αξίζει όμως να του δοθεί ευκαιρία.

ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας.  Μία συμμαχία κομμάτων και ομάδων με αρχηγό τον Αλέξη που παίρνοντας ιδέες και ανθρώπους από το πάλε ΠΑΣΟΚ, τον Ανδρέα και λαϊκισμό και σοσιαλιστικές, κουμονιστικές ιδέες κατόρθωσε να γίνει αρχηγός και πρωθυπουργός.  Σε μία εποχή που το να είσαι πολιτικός στην Ελλάδα δεν ήταν κολακεία (sic).  Αντιμετώπισε τους ισχυρούς της Ευρώπης (Βλέπε Μέρκελ, Σοϊμπλέ…) και σαν «υπάκουο παιδί» ή από φόβο μη χάσει την πρωθυπουργική καρέκλα.  Εκ των πραγμάτων έγινε υπάκουος και στις υποδείξεις των ΗΠΑ και γιατί όχι αφού οι ΗΠΑ είναι η χώρα που ζούμε και στηρίζετε η Ελλάδα και η κάθε Ελληνική κυβέρνηση, τελεία και παύλα.  Τα λάθη του πάρα πολλά.  Ξέρετε όταν είμαστε νεότεροι και φοιτητές είχαμε άλλες ιδέες για την οικονομία, την ελευθερία, τον κόσμο, την οικογένεια.  Στη ζωή όμως τα πράγματα δεν είναι όπως όταν είσαι φοιτητής.  Πρέπει να αντιμετωπίσεις τη ζωή και να αλλάξεις νοοτροπία λόγο επαγγέλματος, οικογένειας, οικονομίας… και οι φοιτητικές ρομαντικές ιδέες χάνονται μπροστά στο συμφέρον.  Κάποιοι όμως έμειναν στο παρελθόν και στις φοιτητικές ιδέες που απέχουν πολύ από τον πραγματικό και το ενταύθα.  Ιδέες μηδενιστικές και αποχή από τα στοιχειώδη του Ελληνισμού.  Η συνθήκη των Πρεσπών με την καθοδήγηση των φίλων της Ευρώπης και της Αμερικής είναι από μόνο του ένα θέμα που θα κυνηγάει τον Τσίπρα, τον Κοτζιά, τον Κατρούγκαλο.  Το ερώτημα είναι τι θα γίνει στο ΣΥΡΙΖΑ εάν χάσει τις εκλογές αύριο ο Τσίπρας και χάσει και στις 2 Ιουλίου;  Υπάρχει συνέχεια;

ΝΔ.  Τα κατάφερε ο Κυριάκος να μείνει για τέσσερα χρόνια Πρόεδρος.  Παρ’ ότι παρέλαβε μία Ελλάδα που επί δεκαετίες είχε τεράστια κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.  Ας μην κρυβόμαστε κι εδώ υπάρχουν διάφορες ομάδες.  Όπως Καραμανλή, Μητσοτάκη, Σαμαρά… και πρέπει να κρατάει κάποιες ισορροπίες.  Το γεγονός ότι είναι Αμερικανομορφομένος και έχει ζήσει την Αμερική τον βοήθησε να έχει καλύτερη συνεργασία.  Έφερε επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά δεν είναι αρκετές.  Του χρεώνω την φαρσοκωμωδία της ψήφου των Ομογενών και ο τρόπος που το χειρίστηκε αλλά και το ότι δεν έκανε τίποτα για καλύτερη συνεργασία με την Ελληνική Ομογένεια ακόμα και για πολιτιστικά! (sic)  

Εδώ που τα λέμε και δεν είναι μόνο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και για τον Αλέξη Τσίπρα, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Γιώργο Παπανδρέου και τους άλλους Πρωθυπουργούς τι μπορεί να κάνει μία κυβέρνηση όποια κυβέρνηση όταν έχεις πάντα έλλειμα;  Και με το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα η Ελλάδα δεν μπορεί να βγάλει και να κόψει χρήματα.  Για να επιβιώσει με τόσα και τόσους που έχει να πληρώσει της απομένουν να κάνει τις εξής επιλογές; Α) να δανειστεί, Β) να κάνει περικοπές, Γ) να ανεβάσει τους φόρους Δ) να πουλήσει περιουσίες.  Με άλλα λόγια η κάθε κυβέρνηση εξαρτάτε από που πάει η οικονομία και τα έσοδα, έξοδα.  Λίγα είναι τα προϊόντα που παράγει η Ελλάδα και με τις υπογραφές και υπακοή στους ξένους δεν μπορούμε να βγάλουμε πάνω αυτά που έχει το Ελληνικό υπέδαφος με αποτέλεσμα να εξαρτόμαστε από τον κάθε Φιλέλληνα ή Εχθρό του Ελληνισμού.

Τελειώνοντας, η γνώμη μου είναι ότι είναι περισσότερο θέμα του Ελληνικού λαού και λιγότερο του κάθε πολιτικού και κομματάρχη.  Η Ελλάδα για να πάει μπροστά χρειάζεται υλοποιήσιμα προγράμματα και δουλειά.  Ο Έλληνας να μην πιθηκίζει και να ενδιαφέρετε για την Ελλάδα πραγματικά και πάντοτε όχι μόνο όταν υπάρχει εθνική ανάγκη και όταν βρίσκετε στο χείλος του γκρεμού ή τα δόντια των Τραπεζιτών και των συμφερόντων.

Ψηφίστε αυτούς και αυτές που μπορούν να πάνε το τόπο μπροστά.  Να πάνε την Ελλάδα μπροστά και να καταφέρουν όταν θα κάνουν οικονομικό λογαριασμό να υπάρχει περίσσευμα και ο λαός να είναι ευχαριστημένος.  Σε μία Κοινωνία όλοι πρέπει να εργάζονται και να συνεισφέρουν.  Ο κάθε πολίτης, ο κάθε εργαζόμενος στον ιδιωτικό και πολύ περισσότερο στο Δημόσιο.

Οι Έλληνες της Διασποράς πρέπει να είναι ισότιμοι με τους Έλληνες της Ελλάδας και να συνεργαστεί η Ελλάδα μαζί μας, τώρα, γιατί αύριο ίσως είναι πολύ αργά.   Καλά εκλογικά αποτελέσματα.  Για την Ελλάδα.

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου