Κάρολος και Καμίλα στέφθηκαν το Σάββατο 6 Μαΐου μονάρχες του Ηνωμένου Βασιλείου σε μία τελετή που τα είχα όλα: λάμψη, παράδοση, ηγέτες, μέλη βασιλικών οικογενειών και διασημότητες, αλλά και γκρίνιες. Ο βασιλιάς Κάρολος καταγράφηκε από την κάμερα να γκρινιάζει στην Καμίλα, λέγοντά της «αυτό είναι βαρετό», καθώς περίμενε να μπει στο Αββαείο του Ουέστμινστερ για τη στέψη του.

Ο μονάρχης έφτασε στο Αββαείο νωρίτερα από το προγραμματισμένο και έπρεπε να περιμένει για πέντε λεπτά έξω από την εκκλησία. Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, η πριγκίπισσα Σαρλότ και ο πρίγκιπας Λουδοβίκος άργησαν και, μη μπορώντας να προσπεράσουν για να προλάβουν τον βασιλιά, εντάχθηκαν στην πομπή του μέσα στην εκκλησία.

Με τον κόσμο να παρακολουθεί κάθε του κίνηση, ένας ειδικός στην ανάγνωση των χειλιών είπε στο Sky News τι έλεγε ο βασιλιάς στην Καμίλα εκείνη τη στιγμή. «Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε στην ώρα μας», φαίνεται να λέει στην Καμίλα. «Πάντα υπάρχει κάτι… αυτό είναι βαρετό» φέρεται να είπε.

Φαίνεται όμως ότι η γκρίνια του Καρόλου δεν ήταν το μοναδικό… στραβοπάτημα της στέψης. Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι έκανε αρκετές προσπάθειες για να στερεώσει το στέμμα στο κεφάλι του βασιλιά και να είναι σίγουρος ότι δεν θα πέσει. Η επίσημη στέψη του βασιλιά διήρκεσε συνολικά περίπου οκτώ δευτερόλεπτα.

Δείτε μετά το 6:20: