Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Γιατί ασπρίζουν τα μαλλιά μας;

Παρασκευή, 12 Μαΐου, 2023


Δεν είναι μόνο θέμα ηλικίας, ανεπάρκειας βιταμινών ή φόβου, αλλά ο λόγος μπορεί να βρίσκεται στη συμπεριφορά των βλαστοκυττάρων της τρίχας

Τα άσπρα μαλλιά αποτελούν ένα θέμα που ίσως δεν είναι πάντα εύκολο να διαχειριστεί κάποιος ή να το αποδεχτεί, σε όλες τις ηλικίες. Αν έχετε παρατηρήσει άσπρες τρίχες σε όλο το κεφάλι σας, αρκεί να γνωρίζετε πως τα γκρίζα μαλλιά είναι κυρίως σημάδι έλλειψης μελανίνης. Γιατί λοιπόν τα μαλλιά ασπρίζουν; Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Η ηλικία, η έλλειψη βιταμινών που θα μπορούσαν να αναπληρωθούν με τα κατάλληλα συμπληρώματα για γκρίζα μαλλιά,αλλά και το στρες, είναι μερικοί από τους λόγους που εξαρτώνται από τα βλαστοκύτταρα που βρίσκονται μέσα στα μαλλιά. Μερικοί επιστήμονες μπορεί να έχουν βρει το κλειδί για την αναστροφή και την πρόληψη της διαδικασίας γήρανσης: με επικεφαλής τους ερευνητές της ιατρικής σχολής, του Grossman New York University, απάντησαν στην ερώτηση “Γιατί τα μαλλιά ασπρίζουν;” αλλά και στις λύσεις που υπάρχουν για να αντιστρέψετε αυτή τη διαδικασία, και έτσι να αποτρέψετε την εμφάνιση των γκρίζων μαλλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου