Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Συνελήφθη ο βουλευτής Τζορτζ Σάντος με κατηγορίες για ομοσπονδιακά εγκλήματα

 Πέμπτη, 11 Μαΐου, 2023

ΣΕΝΤΡΑΛ ΙΣΛΙΠ. ΝΥ. («ΑΡ»). Ο βουλευτής των ΗΠΑ Τζορτζ Σάντος, ο διαβόητος Ρεπουμπλικανός της Νέας Υόρκης που επινόησε βασικά μέρη του βιογραφικού του, συνελήφθη την Τετάρτη, 10 Μαϊου, κατηγορούμενος για πλήθος οικονομικών εγκλημάτων στα δικαστικά έγγραφα που αποσφραγίστηκαν την Τετάρτη.

Αντιμετωπίζει επτά κατηγορίες για απάτη μέσω εμβάσματος, τρεις κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μία κατηγορία για κλοπή δημοσίων κεφαλαίων και δύο κατηγορίες για ψέματα οικονομικής φύσης στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Αναμενόταν να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου αργότερα την Τετάρτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Σάντος παρότρυνε τους υποστηρικτές του να δωρίσουν σε μια εταιρεία με το ψευδές πρόσχημα ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της εκστρατείας του. Αντίθετα, το χρησιμοποίησε για προσωπικά έξοδα, συμπεριλαμβανομένων πολυτελών ρούχων σχεδιαστών και για να εξοφλήσει τις πιστωτικές του κάρτες.

Ο Σάντος κατηγορείται επίσης ότι είπε ψέματα για τα οικονομικά του στα έντυπα δημοσιοποίησης του Κογκρέσου και ότι ζήτησε και λάμβανε επιδόματα ανεργίας ενώ εργαζόταν ως περιφερειακός διευθυντής μιας επενδυτικής εταιρείας και ήταν υποψήφιος για το Κογκρέσο.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Μπρέον Πις (Breon Peace) είπε ότι το κατηγορητήριο «επιδιώκει να φέρει τον Σάντος υπόλογο για διάφορα φερόμενα δόλια σχέδια και θρασείς παραποιήσεις».

«Συνολικά, οι ισχυρισμοί στο κατηγορητήριο αποδίδουν την κατηγορία στον Σάντος ότι βασιζόταν σε επανειλημμένη ανεντιμότητα και εξαπάτηση για να ανέβει στις αίθουσες του Κογκρέσου και να πλουτίσει», είπε ο Πις.

Ο Σάντος παραδόθηκε την Τετάρτη και αναμενόταν να εμφανιστεί αρχικά στο δικαστήριο αργότερα μέσα στην ημέρα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Λονγκ Αϊλαντ.

Σε επαφή με το «Associated Press» την Τρίτη, ο Σάντος είπε ότι δεν γνώριζε τις κατηγορίες.

Ο Σάντος εξελέγη στο Κογκρέσο το περασμένο φθινόπωρο μετά από μια εκστρατεία που βασίστηκε εν μέρει σε ψεύδη. Είπε στους ανθρώπους ότι ήταν ένας πλούσιος διαπραγματευτής της Wall Street με σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακίνητης περιουσίας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υπήρξε πρωταγωνιστής του βόλεϊ στο κολέγιο. Στην πραγματικότητα, δεν εργαζόταν σε μεγάλες χρηματοοικονομικές εταιρείες που ισχυριζόταν ότι τον είχαν απασχολήσει, δεν πήγε στο κολέγιο και είχε δυσκολευτεί οικονομικά πριν από την υποψηφιότητά του για δημόσια αξιώματα.

Επίσης, προέκυψαν ερωτήσεις για τα οικονομικά του Στις ρυθμιστικές καταθέσεις, ο Σάντος είπε ότι δάνεισε στην εκστρατεία του και στις σχετικές επιτροπές πολιτικής δράσης περισσότερα από 750.000 δολάρια, αλλά δεν ήταν σαφές πώς είχε αποκτήσει αυτόν τον πλούτο τόσο γρήγορα μετά από χρόνια κατά τα οποία πάλευε να πληρώσει το ενοίκιό του και αντιμετώπισε πολλαπλές διαδικασίες έξωσης.

Σε μια φόρμα οικονομικών γνωστοποιήσεων, ο Σάντος ανέφερε ότι έβγαζε $750.000 ετησίως από μια οικογενειακή εταιρεία, την «Devolder Organization», αλλά οι κατηγορίες που αποκαλύφθηκαν την Τετάρτη υποστηρίζουν ότι ο Σάντος δεν έλαβε ποτέ αυτό το ποσό, ούτε τα μερίσματα 1 εκατομμυρίου και 5 εκατομμυρίων δολαρίων που ανέφερε ότι προέρχονται από την εταιρεία.

Επίσης, έχει περιγράψει τον Οργανισμό Devolder ως μεσίτη για τις πωλήσεις ειδών πολυτελείας όπως γιοτ και αεροσκάφη. Η επιχείρηση ιδρύθηκε στη Φλόριδα λίγο αφότου ο Σάντος σταμάτησε να εργάζεται ως πωλητής σε μια εταιρεία που κατηγορήθηκε από τις ομοσπονδιακές αρχές ότι διαχειρίζεται ένα παράνομο σχέδιο Ponzi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου