Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

American Airlines Group: Ψήφισαν απεργία οι πιλότοι

 Τρίτη, 2 Μαΐου, 2023

Θα είναι δύσκολο για τους πιλότους να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους λόγω της πολύπλοκης εργασιακής διαδικασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες

Υπέρ της απεργίας πριν το καλοκαίρι ψήφισαν οι πιλότοι της American Airlines Group, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο, ωστόσο οι πιθανότητες πραγματικής διακοπής της εργασίας παραμένουν ελάχιστες.

Η Ένωση Πιλότων Allied Pilots Association (APA), η οποία εκπροσωπεί 15.000 πιλότους της American Airlines, διεξήγαγε ψηφοφορία για απεργία τον Απρίλιο με αιτήματα υψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας, ενώ και οι δύο πλευρές πλησιάζουν σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία.

Αεροπορικά ταξίδια: Συνεχίζονται οι απεργίες στην Ευρώπη, αντιδρούν οι αεροπορικές εταιρείες

Περισσότερο από το 96% των μελών της APA συμμετείχε στην ψηφοφορία και πάνω από το 99% ψήφισε υπέρ της έγκρισης απεργίας, ανέφερε το συνδικάτο σε ανακοίνωσή του. «Παραμένουμε βέβαιοι ότι μια συμφωνία για τους πιλότους μας είναι εφικτή και μπορεί να ολοκληρωθεί γρήγορα.» ανέφερε η American Airlines στην ανακοίνωσή της.

Οι πιλότοι της αεροπορικής εταιρείας έλαβαν την τελευταία αύξηση των αποδοχών τους το 2019.

Ωστόσο παρά την θετική έκβαση της ψηφοφορίας εκτιμάται ότι θα είναι δύσκολο για τους πιλότους να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους λόγω της πολύπλοκης εργασιακής νομοθεσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, που καθιστά δύσκολη την απεργία των εργαζομένων στις αεροπορικές εταιρείες.

Τον Μάρτιο, οι πιλότοι της Delta Air Lines  συμφώνησαν μια νέα σύμβαση εργασίας που περιλαμβάνει σωρευτικές αυξήσεις 7 δισ. δολαρίων σε μισθούς και παροχές σε βάθος τετραετίας.Ο διευθύνων σύμβουλος της American δήλωσε ότι ο αερομεταφορέας είναι έτοιμος να ακολουθήσει τα ποσοστά αμοιβών και τη φόρμουλα κατανομής κερδών που η ανταγωνίστρια Delta παρείχε στη νέα της σύμβαση.

Ορισμένα στελέχη αεροπορικών εταιρειών ανησυχούν ότι οι μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς των πιλότων θα διογκώσουν το σταθερό κόστος και θα καταστήσουν δυσκολότερη την αποκατάσταση των χρεωμένων ισολογισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου