Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Τουλάχιστον 9 νεκροί, συμπεριλαμβανομένου του δράστη, από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο του Τέξας

ΑΛΕΝ. ΤΕΞΑΣ. Εκατοντάδες τρομοκρατημένοι καταναλωτές έτρεξαν πανικόβλητοι να κρυφτούν, καθώς ένας ένοπλος βγήκε από ένα ασημένιο σεντάν και άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο στην περιοχή του Ντάλας, σκοτώνοντας οκτώ άτομα και τραυματίζοντας άλλα επτά πριν πέσει νεκρός και ο ίδιος από έναν αστυνομικό που έτυχε να βρίσκεται κοντά.

Οι πυροβολισμοί στο Αλεν του Τέξας το Σάββατο, 6 Μαϊου, ήταν το τελευταίο επεισόδιο ενός πρωτοφανούς ρυθμού μαζικών πυροβολισμών και δολοφονιών στις ΗΠΑ. Μόλις μια εβδομάδα πριν, ένας άνδρας πυροβόλησε θανάσιμα πέντε άτομα στο Κλίβελαντ του Τέξας, επειδή ένας γείτονας του ζήτησε να σταματήσει να πυροβολεί με το όπλο του ενώ ένα μωρό κοιμόταν.

Η Αστυνομία δεν έδωσε αμέσως λεπτομέρειες για τα θύματα στα Allen Premium Outlets, ένα μεγάλο υπαίθριο εμπορικό κέντρο, αλλά μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν παιδιά ανάμεσά τους. Ορισμένοι είπαν ότι είδαν επίσης έναν αστυνομικό και ένας φρουρό ασφαλείας του εμπορικού κέντρου αναίσθητους στο έδαφος.

Ενας 16χρονος υπάλληλος σε πάγκο με κουλούρια, ο Μάξουελ Γκαμ, περιέγραψε έναν πραγματικό πανικό. Αυτός και άλλοι κρύφτηκαν σε μια αποθήκη.

«Αρχίσαμε να τρέχουμε. Τα παιδιά ποδοπατήθηκαν», είπε ο Γκαμ. «Ο συνάδελφός μου μάζεψε ένα 4χρονο κορίτσι και το έδωσε στους γονείς του».

Βίντεο από κάμερα ελέγχου που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει τον ένοπλο να βγαίνει από ένα αυτοκίνητο και να πυροβολεί ανθρώπους στο πεζοδρόμιο. Περισσότεροι από τρεις δωδεκάδες πυροβολισμοί ακούστηκαν.

Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας του Αλεν, Τζόναθαν Μπόιντ (Jonathan Boyd), δήλωσε ότι επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένου του δράστη, πέθαναν στον τόπο του εγκλήματος. Εννέα θύματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, αλλά δύο από αυτά κατέληξαν.

Τρεις από τους τραυματίες ήταν σε κρίσιμη κατάσταση το βράδυ, είπε ο Μπόιντ, και τέσσερις ήταν σε σταθερή.

Aνθρωποι σηκώνουν τα χέρια τους καθώς φεύγουν από ένα εμπορικό κέντρο μετά από αναφορές για πυροβολισμούς, το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, στο Αλεν του Τέξας. (AP Photo/LM Otero)

Ενας αξιωματικός του αστυνομικού τμήματος του Αλεν βρισκόταν στην περιοχή για διαφορετικό λόγο όταν άκουσε πυροβολισμούς στις 15:36 μ.μ., έγραψε το τμήμα στο λογαριασμό του στο Facebook.

«Ο αστυνομικός ενεπλάκη με τον ύποπτο και εξουδετέρωσε την απειλή. Στη συνέχεια κάλεσε το προσωπικό έκτακτης ανάγκης», ανέφερε η ανάρτηση.

Οι μαζικές δολοφονίες συμβαίνουν με συγκλονιστική συχνότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος: κατά μέσο όρο περίπου μία ανά εβδομάδα, σύμφωνα με μια βάση δεδομένων που διατηρεί το «Associated Press» και η «USA Today» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Northeastern.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για τους πυροβολισμούς στο Αλεν και η κυβέρνηση έσπευσε να προσφέρει στήριξη στους τοπικούς αξιωματούχους, ανέφερε ο Λευκός Οίκος. Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Αμποτ (Greg Abbott), ο οποίος έχει υπογράψει νόμους για τη χαλάρωση των περιορισμών στα πυροβόλα όπλα μετά από μαζικούς πυροβολισμούς στο παρελθόν, χαρακτήρισε τους πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο «ανείπωτη τραγωδία».

Περισσότερα από 30 περιπολικά απέκλεισαν μια είσοδο, ενώ πολλά ασθενοφόρα βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας στην πόλη των περίπου 105.000 κατοίκων, περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια του κέντρου του Ντάλας.

Πηγή: «Associated Press», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου