Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Κρήτη: Σεισμός 5,1 Ρίχτερ νότια του Ηρακλείου

Παρασκευή, 19 Μαΐου, 2023

Κρήτη: Σεισμός 5,1 Ρίχτερ νότια του Ηρακλείου

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 21:58 της Πέμπτης δυτικά-νοτιοδυτικά της Μιαμούς Ηρακλείου στην Κρήτη

Η πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών κάνει λόγο για 5,2 Ρίχτερ. Στη συνέχεια, αναθεώρησε στα 4,9 Ρίχτερ. Η τελική αναθεώρηση κάνει λόγο για 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος ήταν 8,9 χλμ και το επίκεντρο 7χλμ ΝΝΔ των Μοιρών.

Το βράδυ της Τετάρτης στο ίδιο σημείο είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση 4,2R.

«Σεισμική δόνηση αξιόλογου μεγέθους», χαρακτήρισε τον σεισμό της Κρήτης ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, σε δηλώσεις του στην «Κ». Μίλησε επίσης για «ισχυρό σεισμό» σε μία ευρύτερη περιοχή στην οποία εδώ και ένα χρόνο που υπάρχει σεισμική δραστηριότητα. «Η δραστηριότητα έχει ξεκινήσει από χθες. Ήταν επιφανειακός και ισχυρός», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι είναι σε επαφή με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Θανάσης Γκανάς, δήλωσε στην «Κ»: «Πρόκειται για ισχυρό σεισμό, που δεν έχει σχέση με τον σεισμό Αρκαλοχώρι. Είναι στο νότιο άκρο του ρήγματος της λεκάνης της Μεσαράς και χρειάζεται στενή παρακολούθηση για να καταλάβουμε τι συμβαίνει εκεί».

Ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook το παρακάτω: «Δυνατός σεισμός στη νότια Κρήτη μεγέθους 5,1 στις 21.58. Επίκεντρο σε χερσαίο χώρο 10 χλμ νοτιοδυτικά των Μοιρών. Προηγήθηκαν μερικοί μικρότεροι σεισμοί και χθες έγινε σεισμός μεγέθους 4,2 στην ίδια εστία. Επιβάλλεται πολύ προσεκτική παρακολούθηση και αξιολόγηση από τους επιστήμονες και μέτρα προστασίας από τις τοπικές αρχές, όπως προβλέπει το επιχειρησιακό Σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ».

Ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, δήλωσε στο Cretalive ότι «οι κάτοικοι στο Τυμπάκι έχουν βγει στους δρόμους, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες ζημιές». Οι κάτοικοι της Μεσαράς επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους που είναι σε απομακρυσμένες περιοχές, χωρίς να έχει αναφερθεί κάτι ανησυχητικό. Η Αστυνομία είναι σε επιφυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου