Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Εκλογές 2023: Σε ποιες περιοχές είναι «ντέρμπι» η πρωτιά – Τι γίνεται με την Ηλεία

 Πέμπτη, 11 Μαΐου, 2023

Οι περιπτώσεις Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Β’ Πειραιά, Κρήτης
Ακούστε το άρθρο

Τα κομματικά επιτελεία εστιάζουν την προσοχή τους σε περιοχές όπου θα σημειωθούν «ντέρμπι» στις εκλογές στις 21 Μαΐου 2023, με πιθανές ανατροπές του σκηνικού που είχε διαμορφωθεί το 2019, όπως μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  

Δυτική Μακεδονία 

H Δυτική Μακεδονία είναι μια περιφέρεια, τους νομούς της οποίας είχε κερδίσει η ΝΔ το 2019. Μάλιστα στην Καστοριά είχε πάρει το μεγαλύτερο ποσοστό της, με 50%. Όμως, η απολιγνιτοποίηση, η υπόθεση Πάτση στα Γρεβενά και το εμπάργκο στη Ρωσία που πλήγωσε τους παραγωγούς γούνας, «ζορίζουν» το κυβερνών κόμμα, αν και διατηρεί σταθερό προβάδισμα.Τα ποσοστά των κομμάτων στη Δυτική Μακεδονία

Δυτική Ελλάδα 

Στη Δυτική Ελλάδα, μια περιοχή με κεντροσαριστερά χαρακτηριστικά, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάει καλά το 2019 και είχε κερδίσει την Αχαΐα. Τώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι μπορεί να κερδίσουν την «οριακή» Ηλεία, ενώ η ΝΔ έχει ενισχύσει το ψηφοδέλτιό της για να κρατήσει τα πρωτεία, μαζί με την Αιτωλοακαρνανία.

Τα ποσοστά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Ελλάδα

Β΄ Πειραιά 

Στη Β’ Πειραιώς, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε με 8 μονάδες το 2019 και διατηρεί προβάδισμα, ο κ. Μητσοτάκης όμως θεωρεί ότι μπορεί να γίνει έκπληξη σε αυτή την περιοχή, με αιχμή την επαναλειτουργία των ναυπηγείων που μείωσε σημαντικά την ανεργία.

Β' Πειραιώς: Τα ποσοστά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019

Κρήτη 

Η Κρήτη είναι προπύργιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου το 2019 έκανε το 4Χ4. Εκεί, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί δυνάμεις, αλλά παράλληλα ανεβαίνει και το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ «λοκάρει» δύο νομούς, Ρέθυμνο και Λασίθι, όπου είχε διαφορές 100 και 200 ψήφων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τον κ. Μητσοτάκη προσωπικό στοίχημα είναι τα Χανιά, ο τόπος καταγωγής του, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, παίζει ακόμα δυνατά.

Τα ποσοστά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019 στην Κρήτη

Τα ποσοστά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019 στην Κρήτη

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου