Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

1 Μακελειό στο Βελιγράδι: Ο 14χρονος είχε λίστα με τα ονόματα των συμμαθητών του που ήθελε να σκοτώσει - Σοκαριστικά στοιχεία


 Πέμπτη, 4 Μαΐου, 2023

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το περιστατικό μαζικών πυροβολισμών στο δημοτικό σχολείο Vladislav Ribnikar όπου ένας 14χρονος μαθητής σκόρπισε τον θάνατο σκοτώνοντας οκτώ μαθητές και τον φύλακα του κτιρίου.

Ο 14χρονος είχε σχεδιάσει σκίτσα των αιθουσών διδασκαλίας και έγραψε μια λίστα με τους ανθρώπους που σκόπευε να σκοτώσει σε μια σχολαστικά σχεδιασμένη επίθεση, δήλωσε η αστυνομία.

Ο δράστης σκότωσε πρώτα έναν φύλακα στο σχολείο στο κεντρικό Βελιγράδι και στη συνέχεια τρεις μαθητές σε έναν διάδρομο, σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματούχο της αστυνομίας Veselin Milic. Στη συνέχεια μπήκε σε μια αίθουσα ιστορίας - προφανώς την επέλεξε απλώς επειδή ήταν κοντά στην είσοδο - και άνοιξε ξανά πυρ, δήλωσε ο Μίλιτς.

Ο δράστης κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία όταν τελείωσε η επίθεση, αν και οι αρχές έλαβαν ένα τηλεφώνημα που ανέφερε τους πυροβολισμούς δύο λεπτά νωρίτερα.

Ο πατέρας μιας μαθήτριας δήλωσε ότι ο δράστης μπήκε στην τάξη της κόρης του και πυροβόλησε εναντίον της δασκάλας της και στη συνέχεια εναντίον των συμμαθητών της, καθώς αυτοί έσκυβαν κάτω από τα θρανία τους. Οι περισσότεροι μαθητές του σχολείου κατάφεραν να διαφύγουν από μια πίσω πόρτα, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Οι αρχές κήρυξαν τριήμερο εθνικό πένθος, αρχής γενομένης από την Παρασκευή.

Ο δράστης είχε όπλα του πατέρα του και βόμβες μολότοφ

Η αστυνομία αναγνώρισε τον δράστη ως τον Kosta Kecmanovic, ο οποίος φοιτούσε στο σχολείο Vladislav Ribnikar, όπου οι μαθητές συνήθως είναι ηλικίας από 6 έως 15 ετών.

Ο Kecmanovic μετέφερε δύο όπλα που ανήκαν στον πατέρα του -τουλάχιστον ένα πιστόλι- και τέσσερις βόμβες μολότοφ, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Ο υπουργός Εσωτερικών Μπράτισλαβ Γκάσιτς δήλωσε ότι τα όπλα είχαν άδεια και φυλάσσονταν σε χρηματοκιβώτιο, αλλά ο έφηβος, ο οποίος είχε πάει σε σκοπευτήρια, προφανώς γνώριζε τον κωδικό. Ο πατέρας συνελήφθη επίσης.

Δεν είναι σαφές πόσες σφαίρες έπεσαν, αλλά η αστυνομία δήλωσε ότι ο δράστης γέμισε ξανά το πιστόλι σε κάποιο σημείο.



Η αστυνομία έδειξε στους δημοσιογράφους ένα σκίτσο που είπαν ότι είχε σχεδιάσει για τις αίθουσες διδασκαλίας και ο Milic είπε ότι έγραψε επίσης μια λίστα με τα παιδιά που σκόπευε να σκοτώσει στην επίθεση που σχεδίαζε για ένα μήνα.

Εκτός από τους εννέα νεκρούς, έξι παιδιά και ένας δάσκαλος νοσηλεύονται επίσης στο νοσοκομείο.

Τα πλάνα των τοπικών μέσων ενημέρωσης έδειξαν αναταραχή καθώς η αστυνομία απομάκρυνε τον Κεκμάνοβιτςτο κεφάλι του οποίου ήταν καλυμμένο καθώς οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν σε ένα αυτοκίνητο. Η αστυνομία απέκλεισε τα οικοδομικά τετράγωνα γύρω από το σχολείο. Οι αρχές μετέφεραν αργότερα σακούλες με πτώματα σε ένα φορτηγό που περίμενε.

«Ήσυχο παιδί με καλούς βαθμούς»

«Μπορούσα να ακούσω τους πυροβολισμούς. Ήταν ασταμάτητοι», δήλωσε ένας μαθητής που βρισκόταν σε μάθημα αθλητισμού όταν ξέσπασαν πυροβολισμοί σε άλλο σημείο του κτιρίου. Η μητέρα της ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά της λόγω της ηλικίας της. «Δεν ήξερα τι συνέβαινε. Λάβαμε κάποια μηνύματα στο τηλέφωνο».

Σύμφωνα με το Associated Press, o μαθητής περιέγραψε τον δράστη ως έναν «ήσυχο τύπο» που είχε καλούς βαθμούς.\

Σπάνιο φαινόμενο οι πυροβολισμοί σε σχολεία στη Σερβία

Οι μαζικοί πυροβολισμοί είναι εξαιρετικά σπάνιοι στη Σερβία και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων- τα τελευταία χρόνια δεν έχει αναφερθεί κανένας σε σχολείο. Στην τελευταία μαζική δολοφονία, ένας βετεράνος του βαλκανικού πολέμου το 2013 σκότωσε 13 άτομα σε ένα χωριό της κεντρικής Σερβίας.

Οι ειδικοί, ωστόσο, έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που εγκυμονεί ο μεγάλος αριθμός όπλων στη χώρα μετά τους πολέμους της δεκαετίας του 1990. Σημειώνουν επίσης ότι οι δεκαετίες αστάθειας που απορρέουν από τις συγκρούσεις καθώς και η συνεχιζόμενη οικονομική δυσπραγία θα μπορούσαν να προκαλέσουν τέτοιες εκρήξεις.

Πηγή: Ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου