Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 16 Απριλίου 2023

Η Μοντάνα των ΗΠΑ υπερψήφισε, την Παρασκευή, ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει το TikTok σε ολόκληρη την πολιτεία.

Κυριακή, 16 Απριλίου, 2023

Στα ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών θα επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 δολαρίων για κάθε ημέρα που θα επιτρέπουν την εγκατάσταση του app

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές νομοσχέδιο για τη χώρα και «δεν είναι σαφές πώς η πολιτεία θα μπορέσει να επιβάλει μια τέτοια απαγόρευση», σχολιάζει το περιοδικό Forbes.

Η Βουλή της Μοντάνα στην οποία ηγούνται οι Ρεπουμπλικάνοι, ενέκρινε με ψήφους 54 «υπέρ» και 43 «κατά», το νομοσχέδιο και το προώθησε στον, επίσης ρεπουμπλικάνο, κυβερνήτη Γκρεγκ Τζιανφόρτε, ο οποίος αναμένεται να υπογράψει το νομοσχέδιο. Πέρυσι ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει το TikTok «σημαντική απειλή» για την ασφάλεια της πολιτείας και την προστασία των δεδομένων.

Το νομοσχέδιο απαγορεύει στα ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών για κινητά να επιτρέπουν σε κατοίκους της Μοντάνα την εγκατάσταση του TikTok στις συσκευές τους. 

Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2024 – αν και δεν διευκρινίζεται πώς η πολιτεία θα επιβάλει την απαγόρευση.

Στα ηλεκτρονικά καταστήματα θα επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 δολαρίων για κάθε ημέρα που θα επιτρέπουν την εγκατάσταση TikTok. Πρόστιμα θα επιβάλλονται και σε κάθε «διακριτική παραβίαση» του νομοσχεδίου, που θα γίνεται αντιληπτή – όπως οι περιπτώσεις που κάποιος χρήστης αποκτά πρόσβαση στο TikTok ή «του προσφέρεται η δυνατότητα» να τη χρησιμοποιήσει.

Η βουλευτής των Δημοκρατικών Ζούι Ζέφιρ πρότεινε ότι οι κάτοικοι της Μοντάνα μπορούν να συγκαλύψουν την τοποθεσία τους με εικονικά δίκτυα, ώστε να κατεβάσουν το TikTok, επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο δεν διευκρινίζει πώς θα επηρεαστούν οι κάτοικοι με συνδέσεις εκτός της πολιτείας.

Ο δικηγόρος Σέιν Σκάνλον, ο οποίος είχε εκφράσει την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο όταν αυτό παρουσιάστηκε σε παλαιότερη συνεδρίαση της επιτροπής, υποστήριξε ότι οι πάροχοι «δεν είναι σε θέση να ελέγχουν τι κάνουν οι άνθρωποι στο διαδίκτυο» και ότι το TikTok θα πρέπει να εμποδίσει τους χρήστες στην πολιτεία να χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Ο γενικός εισαγγελέας της Μοντάνα Όστιν Κνούδσεν έγραψε την Παρασκευή ότι η απαγόρευση «είναι ένα κρίσιμο βήμα για να διασφαλίσουμε την προστασία της ιδιωτικής ζωής των κατοίκων της Μοντάνα»

Η εκπρόσωπος του TikTok Μπρουκ Ομπεργουέτερ δήλωσε ότι η πολιτεία δεν έχει κάποιο «βιώσιμο σχέδιο» για την επιβολή απαγόρευσης, προσθέτοντας ότι η εταιρεία «θα συνεχίσει να δίνει μάχη για τους χρήστες και τους δημιουργούς περιοχομένου για το TikTok στη Μοντάνα, των οποίων ο βιοπορισμός και τα δικαιώματα που εξασφαλίζει η Πρώτη Τροποποίηση (σ.σ του συντάγματος) απειλούνται από αυτή την κατάφωρη κυβερνητική υπερβολή».

Πηγή: Forbes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου