Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Space X: Εν αναμονή της πρώτης ολοκληρωμένης δοκιμής του Starship

 Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου, 2023

Αυτή θα είναι η πρώτη πτήση ενός πλήρως ενσωματωμένου

πυραύλου Starship

Space X: Εν αναμονή της πρώτης ολοκληρωμένης δοκιμής του Starship

Η πρώτη ολοκληρωμένη δοκιμή πτήσης του Starship της Space X, αναμένεται την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου, αφού πρώτα εγκριθεί από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.

Αυτή θα είναι η πρώτη πτήσης ενός πλήρως ενσωματωμένου πυραύλου Starship και Super Heavy, ενός επαναχρησιμοποιήσιμου συστήματος μεταφοράς που έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει πλήρωμα και φορτίο στην τροχιά της Γης και να ταξιδέψει στον Άρη και πέρα ​​από αυτόν.

Διάστημα: Μια μαύρη τρύπα «δραπέτη» εντόπισαν ερευνητές σε εικόνες του τηλεσκοπίου Hubble

Ενα τεστ όπως αυτό που αναμένεται, θα βελτιώσει την πιθανότητα επιτυχίας στο μέλλον, καθώς η SpaceX προωθεί γρήγορα την ανάπτυξη του Starship.

Μέχρι σήμερα, η ομάδα της SpaceX έχει ολοκληρώσει πολλαπλές δοκιμές υποτροχιακής πτήσης του Starship από το Starbase, επιδεικνύοντας με επιτυχία μια πρωτοφανή προσέγγιση στην ελεγχόμενη πτήση. Αυτές οι δοκιμές πτήσης βοήθησαν στην επικύρωση του σχεδιασμού του οχήματος, αποδεικνύοντας ότι το Starship μπορεί να πετάξει μέσω της υποηχητικής φάσης εισόδου πριν ανάψει ξανά τους κινητήρες του για προσγείωση.

Ο υψηλότερος πύργος εκτόξευσης στον κόσμο

Εκτός από τη δοκιμή του Starship, η ομάδα έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες δοκιμές του πυραύλου Super Heavy, οι οποίες περιλαμβάνουν τις ολοένα και πιο περίπλοκες στατικές πυρκαγιές που οδήγησαν σε μια δοκιμή πλήρους διάρκειας κινητήρα 31 Raptor – τον μεγαλύτερο αριθμό ταυτόχρονων αναφλέξεων πυραύλων σε ιστορία. Η Space X έχει επίσης κατασκευάσει τον ψηλότερο πύργο εκτόξευσης πυραύλων στον κόσμο, το ύψος του οποίου φτάνει τα 146 μέτρα.

Μια ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση της δοκιμής πτήσης θα ξεκινήσει ~45 λεπτά πριν από την απογείωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου