ΟΟλυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε στα playoffs της Euroleague μετά τις νίκες της Ζαλγκίρις κόντρα στην Μπάγερν και της Παρτιζάν με τον Παναθηναϊκό.

Η Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη και Νικ Καλάθη θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στα playoffs, μετά το συγκλονιστικό φινάλε της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός που γνώριζε από τη Μεγάλη Πέμπτη πως θα είναι πρώτος στην κατάταξη της κανονικής περιόδου, περίμενε να μάθει μετά τα αποψινά παιχνίδια τον αντίπαλό του. Οι νίκες της Παρτιζάν στο Βελιγράδι απέναντι στον Παναθηναϊκό και της Ζαλγκίρις κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, έριξαν στην 8η θέση της βαθμολογίας τη Φενέρμπαχτσε, με τους Τούρκους να έρχονται αντιμέτωποι με τους Πειραιώτες για μια θέση στο Final 4 του Κάουνας.

Στα δύο παιχνίδια που έδωσαν οι ομάδες στη regular season, ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός παίρνοντας ισάριθμες νίκες σε ΣΕΦ και Κωνσταντινούπολη με 94-67 και 73-93 αντίστοιχα. Το πρώτο παιχνίδι της σειράς θα γίνει στις 25 ή 26 Απριλίου το Φάληρο και το αργότερο θα έχει ολοκληρωθεί στις 10 Μαΐου, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό το ακριβές πρόγραμμα.

Θυμίζουμε πως αν οι Πειραιώτες πάρουν την πρόκριση, τότε θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό τον νικητή της σειράς Μονακό – Μακάμπι Τελ Αβίβ.

 Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

Πέμπτη 13/04

Άλμπα – Βιλερμπάν 88-71
Ερυθρός Αστέρας – Φενέρμπαχτσε
Ολυμπιακός – Μπασκόνια 86-78
Μακάμπι – Ρεάλ 100-96
Βίρτους – Αρμάνι 89-84

Παρασκευή 14/04

Εφές – Μονακό 87-72
Μπάγερν – Ζάλγκιρις 80-83
Παρτίζαν – Παναθηναϊκός 83-81
Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 85-71