Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Αποκαλυπτήρια στο Lowell, του πίνακα με το πορτραίτο του Δημάρχου Sochary Chau

 Κυριακή, 9 Απριλίου, 2023

Η οικογένεια Sochary Chau αποκαλυπτει το πορτραίτο

Γεμάτο ήταν το Δημαρχείο της ιστορικής πόλης (πρώτη βιομηχανική πόλη στις ΗΠΑ) από συγγενείς, φίλους και αξιωματούχους του φιλέλληνα Δημάρχου κ. Sochary Chau όπου χθες, Σάββατο, 8 Απριλίου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του πίνακα με το πορτραίτο του το οποίο πήγε έξω από την είσοδο του γραφείου του Δημάρχου και θα παραμείνει εκεί για πάντα, δίπλα στιε φωτογραφίες/πορτραίτα των δημάρχων.

Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένοι και παρευρέθηκαν και αξιωματούχοι του Ελληνισμού της περιοχής.  Μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος του Ευβοϊκού Συλλόγου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων κ. Δημήτριος Ματθαίος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειος Καυκάς, ο Γενικός Πρόξενος κ. Συμεών Τέγος με την σύζυγό του και την κόρη τους, η ελληνικής καταγωγής Ελεγκτής της Μασσαχουσέτης Diana DiZoglio (State Auditor) ο βουλευτής κ. Rudy Mom, πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο City Manager Tom Golden.  Αντιπροσωπείες από την Καμποζιάνικη κοινότητα και πολλοί άλλοι.

Συντονίστρια του προγράμματος ήταν η σύζυγος του Δημάρχου Σιμόν ενώ ο μεγαλύτερος του γιός πρωτοετής στο πανεπιστήμιο του Vermont έπαιξε με την κιθάρα του τον Αμερικάνικο Εθνικό Ύμνο και αμέσως μετά ακολούθησε με την κιθάρα του ένα τραγούδι για τη γιαγιά του που πέθανε πρόσφατα και  που ξεσπιτώθηκε με 5 παιδιά σε πολύ μικρή ηλικία και ήρθε στις ΗΠΑ για να ξεφύγουν τον πόλεμο.  Ενώ ο μικρότερος γιός Ματθαίος μίλησε για τον πατέρα του. 

Ο Δήμαρχος Sochary Chau με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειο Καυκά

Ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου ο οποίος φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στη ζωή του στις ΗΠΑ και την τιμή που του έγινε να γίνει ο πρώτος Δήμαρχος στην Αμερική γεννημένος στην Καμπόζη.  Είπε για την οικογένειά του αλλά και για τους φίλους του τους Έλληνες.  (Η φιλία του Δημάρχου με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Καυκά πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω όταν ο κ. Sochary Chau εργαζόταν στην κτηματομεσιτική εταιρεία του κ. Καυκά (Bill Kafkas Real Estate).

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν ένα χρόνο έγινε η πρώτη φάση της αδελφοποίησης των πόλεων Lowell-Καλαμάτα με την επίσκεψη του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Αθανάσιου Βασιλόπουλου και αντιπροσωπείας της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.  Τον περασμένο Σεπτέμβριο η αποστολή από την ιστορική πόλη του Lowell με τον Δήμαρχο κ. Chau επισκέφτηκε την ιστορική πόλη της Μεσσηνίας (εκεί άρχισε ο απελευθερωτικός αγώνας το 1821) όπου και ήταν το δεύτερο κεφάλαιο της αδελφοποίησης.

Να σημειώσουμε ότι η αρχή και η πραγματοποίηση της αδελφοποίησης των δύο πόλεων έγινε από την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου