Θέμα χρόνου είναι να βγει από τη φυλακή η Εύα Καϊλή, μετά από 4 μήνες κράτησης σε σωφρονιστικό κατάστημα στο Βέλγιο για το σκάνδαλο Qatargate.

Η πρώην αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αφέθηκε ελεύθερη με βραχιολάκι, το οποίο είναι και η αιτία που καθυστερεί η έξοδός της από τις φυλακές.

Δημητρακόπουλος: «Δεν βρέθηκαν αποτυπώματα της Καϊλή στις δεσμίδες»

Μόλις η Εύα Καϊλή βγει από τη φυλακή, θα ασκεί τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα από το σπίτι. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, ότι εκτός από τον μισθό της ως ευρωβουλευτή ανέρχεται σε περίπου 7.000 ευρώ, θα λαμβάνει και το -κομμένο επειδή δε θα παρίσταται- επίδομα της Ολομέλειας όπως λέγεται, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 2.500 ευρώ. Σύνολο δηλαδή 9.500 ευρώ.

Αποτυπώματα Τζόρτζι και Παντσέρι στις δεσμίδες

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα σήμερα ο εκ των δικηγόρων της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, δεν υπάρχουν τα δακτυλικά της αποτυπώματα.

Όπως αποκαλύπτει το Star, στις δεσμίδες των χρημάτων εντοπίστηκαν τα αποτυπώματα δύο άλλων κατηγορουμένων για την υπόθεση του Qatargate, του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, και του φερόμενου ως «εγκέφαλου» του κυκλώματος, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι.

Η πληροφορία αυτή δεν είχε αναφερθεί από τις βελγικές Αρχές και χρειάστηκε βαθιά μελέτη της δικογραφίας προκειμένου να εντοπιστεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή ήταν η λεπτομέρεια που οδήγησε τον Μισέλ Κλεζ να υπογράψει τελικά την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή.

Πηγή: in.gr