Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Απεβίωσε ο Μητροπολίτης Νικομηδείας -πρώην Χαλκηδόνος Ιωακείμ

  Μεγάλο Σάββατο, 15 Απριλίου, 2023

ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε ανήμερα τη Μεγάλη Παρασκευή σε ηλικία 81 ετών έπειτα από 21 χρόνια που βρισκόταν σε κώμα ο Μητροπολίτης Γέρων Νικομηδείας και πρώην Χαλκηδόνος Ιωακείμ Νερατζούλης, πνευματικός αυτάδελφος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και εκ των πλέον στενών και εξ’ απορρήτων συνεργατών του. Διετέλεσε πρωτοσυγκελεύων του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τον τίτλο Μελιτηνής και ο οποίος είχε ουσιαστικά την εξ’ ολοκλήρου διοίκηση της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, ενώ ήταν και πρόεδρος της Εφορείας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ο αείμνηστος κορυφαίος ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου υπέστη βαρύ εγκεφαλικό ανήμερα της εορτής του του Αγίου Φωτίου, στις 6 Φεβρουαρίου του 2002, και έκτοτε νοσηλευόταν σε κώμα σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, ωστόσο μπορούσε και ανέπνεε άνευ μηχανικής υποστήριξης. Ο «Εθνικός Κήρυκας» είναι σε θέση να γνωρίζει πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αλλά και ο Μητροπολίτης Ικονίου Θεόληπτος τον επισκέπτονταν τακτικά στο νοσοκομείο, χωρίς βέβαια να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του καθότι λόγω του κώματος δεν είχε επαφή με το περιβάλλον.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου