Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

ΗΠΑ: Άμεση αντίδραση στις ανακοινώσεις του ΟΠΕΚ+

 Δευτέρα, 3 Απριλίου, 2023

O όγκος των μειώσεων υπολογίζεται στο 3,7% της παγκόσμιας ζήτησης

Άμεση ήταν η αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης στις εθελοντικές μειώσεις της παραγωγής πετρελαίου που ανακοίνωσαν μέλη του ΟΠΕΚ+, τις οποίες χαρακτήρισε αιφνιδιαστικές και μη σκόπιμες.

«Δεν πιστεύουμε ότι οι περικοπές είναι σκόπιμες αυτή τη στιγμή, δεδομένης της αβεβαιότητας της αγοράς – και το έχουμε καταστήσει σαφές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

ΟΠΕΚ+: Εθελοντική μείωση παραγωγής πετρελαίου ως το 2023

Οι περικοπές επιπλέον 1,16 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως αποσκοπούν στη στήριξη της σταθερότητας της αγοράς και θεωρήθηκαν από ορισμένους αναλυτές ότι θα βοηθήσουν τις τιμές του αργού πετρελαίου να επεκτείνουν το ράλι τους από τα χαμηλά 15 μηνών που είχαν αγγίξει στα μέσα Μαρτίου. Οι παραγωγοί είχαν ήδη συμφωνήσει σε περικοπές 2 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Με τις δεσμεύσεις αυτές, ο συνολικός όγκος των περικοπών από τον ΟΠΕΚ+, ανέρχεται σε 3,66 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters, που αντιστοιχούν στο 3,7% της παγκόσμιας ζήτησης.

«Επικεντρωνόμαστε στις τιμές για τους Αμερικανούς καταναλωτές, όχι στα βαρέλια, και οι τιμές έχουν μειωθεί σημαντικά από πέρυσι, πάνω από 1,50 δολάρια ανά γαλόνι από το ανώτατο επίπεδό τους το περασμένο καλοκαίρι», δήλωσε ο εκπρόσωπος της NSC. «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους παραγωγούς και τους καταναλωτές για να διασφαλίσουμε ότι οι αγορές ενέργειας υποστηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη και τις χαμηλότερες τιμές για τους Αμερικανούς καταναλωτές».

Η μέση εθνική τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ ανέρχεται σε περίπου 3,50 δολάρια το γαλόνι. Η τιμή αυτή είναι μειωμένη κατά περίπου 30% από το υψηλό ρεκόρ των λίγο πάνω από 5 δολάρια το γαλόνι που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Τι ανακοίνωσαν τα μέλη του ΟΠΕΚ+

Εθελοντική μείωση της παραγωγής πετρελαίου ανακοίνωσε η Σαουδική Αραβία και άλλοι παραγωγοί πετρελαίου μέλη του ΟΠΕΚ+, με το Ριάντ να δηλώνει ότι θα μειώσει την παραγωγή κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) από τον Μάιο έως το τέλος του 2023, όπως ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας ανακοίνωσε επίσης ότι η Μόσχα θα παρατείνει την εθελοντική μείωση κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως έως το τέλος του 2023. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, το Ιράκ, το Ομάν και η Αλγερία δήλωσαν ότι θα μειώσουν εθελοντικά την παραγωγή πετρελαίου για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Το υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η εθελοντική μείωση της παραγωγής της χώρας είναι ένα προληπτικό μέτρο που αποσκοπεί στη στήριξη της σταθερότητας της αγοράς πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου