Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Βαρύ το Πρόγραμμα των επόμενων ημερών στη Βοστώνη

  Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου, 2023

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα και οι προετοιμασίες για την Ανάσταση και το Πασχαλινό φαγητό άρχισαν ήδη.  Όλοι οι Ελληνικοί Ναοί θα υποδεχθούν τον κόσμο (οι περισσότεροι είναι Πασχαλινοί, δηλαδή πηγαίνουν μόνο για την Ανάσταση, μία φορά το χρόνο) που περιμένει να πάρει το Άγιο Φως και να ψάλλει το Χριστός Ανέστη το Σάββατο το βράδυ.

Ενώ την άλλη ημέρα φαγητά, ψητά, αρνιά στη σούβλα και μυρίζουν τσίκνα οι γειτονιές που κατοικούν Έλληνες.  Οι γείτονες, Αμερικάνοι και κάθε εθνικότητας, ξέρουν και ελπίζουν ότι “the Greeks” θα τους καλέσουν και συνήθως αυτό γίνεται.

Είμαστε φιλόξενος λαός, λαός με φιλότιμο που σεβόμαστε και που προσφέρουμε, γλυκά, φαγητά, ποτά…

Αυτές είναι ευκαιρίες για να περάσουμε τα μηνύματα του Ελληνισμού για να μας υποστηρίξουν όποτε και όταν χρειαστεί.  Πρέπει να «φτιάχνουμε» φιλέλληνες να προτιμούν τα ελληνικά προϊόντα, να επισκέπτονται την Ελλάδα να υποστηρίζουν τα εθνικά μας θέματα.

Την άλλη ημέρα από το Πάσχα, τη Δευτέρα 17 Απριλίου είναι το Πασχαλινό πανηγύρι που προετοιμάζουν η Ομοσπονδία και το Τμήμα Ευζώνων της.  Των 24 νέων της Βοστώνης που θα παρελάσουν με καμάρι φορώντας την φορεσιά του Έλληνα πολεμιστή που πολέμησε για την Πατρίδα.

Τι κι εάν πολλοί από αυτούς γεννήθηκαν στην Αμερική, ακόμα και εάν δεν πήγαν ποτέ τους στην Ελλάδα.  Έχουν την Ελλάδα όμως μέσα τους γιατί τους είπαν οι γονείς, οι παππούδες και γιαγιάδες, οι δάσκαλοι και δασκάλες, οι παπάδες.  Εύγε τους.

Πρέπει όμως να στείλουμε τα παιδιά μας, αγόρια και κορίτσια, 16-40 χρονών, να πάνε στην Πασχαλινή εκδήλωση που θα γίνει στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο (στο Ελληνικό Κολέγιο, 50 Goddard Avenue, Brookline, MA) όπου θα ψήσουν 5 αρνιά, και θα υπάρχουν άλλα φαγητά, αναψυκτικά, και ζωντανή μουσική.  Πρέπει να συναναστραφούν τα Ελληνόπουλα και εμείς να τα παροτρύνουμε γιατί έτσι θα γνωριστούν και θα συνεργαστούν για να συνεχίσει ο Ελληνισμός στις κοινότητες/ενορίες, στους συλλόγους μας.  Κλείστε θέσεις μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή τηλεφωνώντας στον αριθμό: 617-538-7778.

Αρκετοί φίλοι της Ομοσπονδίας προσέφεραν και είναι όλα δωρεάν.  Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 1:00 το απόγευμα και θα κρατήσει μέχρι τις 6:00μμ.  Όμως το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, τα παιδιά από το τμήμα ευζώνων και αρκετοί γονείς των θα είναι εκεί από τις 7:00 το πρωί για να είναι έτοιμο το φαγητό.

Την άλλη ημέρα, Τρίτη 18 Απριλίου, 7:00μμ θα γίνει η τελευταία Πανομογενειακή για την παρέλαση.  Πάλι στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο και πρέπει να παρευρεθούν όλοι οι αντιπρόσωποι Συλλόγων, ενοριών, φοιτητές πανεπιστημίων.  Εκεί θα γίνει και η κλήρωση για τη σειρά παρελάσεως που θα γίνει την Κυριακη, 30 Απριλίου, στις 1:00μμ στη Βοστώνη

Εάν δείτε κάποιον από τους εθελοντές που εργάζονται για τον Ελληνισμό, σφίξε του το χέρι.  Πες ένα ευχαριστώ.

Καλή Ανάσταση

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου