Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Θεωρείο: Γκρίνια για την υποψηφιότητα Πάντζα

   Μεγάλο Σάββατο, 15 Απριλίου, 2023

Δεν ήχησε σε πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ θετικά η υποψηφιότητα του Γιώργου Πάντζα στη Δυτική Αττική με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Oχι γιατί ο παλαίμαχος ηθοποιός δεν είναι συμπαθής ή δεν έχει καταθέσει κομματικά διαπιστευτήρια, αλλά λόγω ηλικίας. Γεννηθείς το 1937, ο ηθοποιός έχει κλείσει τα 86 και βαδίζει προς το 87ο έτος της ηλικίας του. «Δεν υπήρχε κάποιος νεότερος να μπει στο ψηφοδέλτιο;» αναρωτιούνταν πολλοί και μάλλον δεν είχαν άδικο, καθώς η υποψηφιότητα εκπέμπει λανθασμένο μήνυμα.

Τελευταίος ομιλητής

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος ήταν ο βουλευτής που έκλεισε την τετραετή κοινοβουλευτική περίοδο ανεβαίνοντας στο βήμα της συνεδρίασης την περασμένη Τρίτη και σημείωσε εισαγωγικά στην ομιλία του πως είναι η πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση που η τελευταία συνεδρίαση της Βουλής καθορίζει τη σύνθεση της επόμενης, αναφερόμενος στο εάν θα ψηφιστεί τελικά η ρύθμιση ώστε να μην επιτρέπεται σε εγκληματικές οργανώσεις να μετέχουν υπό πολιτικό μανδύα στις εκλογές.

Η πρόταση Γιούρκα

Πρόσωπο-έκπληξη μαθαίνω πως ήταν αυτό που πρότεινε τον Γιούρκα Σεϊταρίδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να είναι ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. στα Ιωάννινα. Για να σας βοηθήσω, οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στον ΟΠΑΝΔΑ, καθώς ο Γιούρκας ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Κώστα Μπακογιάννη. Στον Δήμο Αθηναίων θήτευσε την ίδια περίοδο και μία γυναίκα που ο πρωθυπουργός εμπιστεύεται πολύ τη γνώμη της και ήταν αυτή που έκανε τις συστάσεις για τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή.

«Δεν το σπαταλάω»

Σας πάω λίγο πίσω, την περίοδο του δυστυχήματος των Τεμπών. Τότε που το Μαξίμου ήθελε όλους τους πρωτοκλασάτους να δώσουν τη μάχη της επικοινωνίας. Εκείνη την περίοδο λοιπόν, όταν από το Μαξίμου ζητήθηκε από κάποιον υπουργό να βγει στην τηλεόραση, η απάντηση ήταν πως «δεν σπαταλάω το πολιτικό μου κεφάλαιο», αφήνοντας άναυδο τον συνεργάτη του πρωθυπουργού με την… ειλικρίνειά του.

Μαύρη τρύπα

Το ΠΑΣΟΚ σε όλη σχεδόν την περιφέρεια καταγράφει αρκετά μεγάλα ποσοστά, ενώ υπάρχουν και 3-4 νομοί που έρχεται σχεδόν στα ίσα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί που υπάρχει πρόβλημα είναι σε Αθήνα και Πειραιά, με το χειρότερο δημοσκοπικά ποσοστό να το καταγράφει στην Α΄ Πειραιά που κινείται γύρω από το 5%.

Σημειώματα

Μία πολύ ενδιαφέρουσα αποστροφή είχε η συνέντευξη του Νίκου Δένδια στον Απόστολο Μαγγηριάδη στην ΕΡΤ. Ερωτηθείς για την επόμενη φάση των σχέσεων με την Τουρκία είπε: «Νομίζω θα αφήσω ένα σημείωμα το οποίο θα απευθύνεται στον αντικαταστάτη μου και στον πρωθυπουργό. Επειδή προβλέπω ποιος είναι ο πρωθυπουργός, γι’ αυτό δεν είπα στον επόμενο πρωθυπουργό». Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Δένδιας «αποκάλυψε» αυτό που είναι γνωστό, πως δηλαδή δεν είναι καθόλου βέβαιη η παραμονή του στη θέση του ΥΠΕΞ. Μάλιστα όπως μαθαίνω, ο ίδιος λέει σε συνομιλητές του πως «θα αξιολογήσει» τη θέση που θα του προτείνει ο πρωθυπουργός μετά τις εκλογές. Μία από τις επιλογές λέγεται πως θα είναι και αυτή του προέδρου της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου