Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Εξι Ελληνες στους πλουσιότερους του κόσμου

  Πέμπτη, 6 Απριλίου, 2023

Η Μαρία Αγγελικούση, με περιουσία 5,6 δισ. δολάρια, είναι πρώτη στη λίστα των πλουσιότερων Ελλήνων.

Εξι Ελληνες στους πλουσιότερους του κόσμου

Στα 16,6 δισ. δολάρια ανέρχεται η συνολική περιουσία των έξι Ελλήνων δισεκατομμυριούχων στον χώρο του εφοπλισμού που φιγουράρουν στη λίστα Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Δύο γυναικεία πρόσωπα συμμετέχουν για πρώτη φορά στη «χρυσή λίστα» του περιοδικού, η Μαρία Αγγελικούση και η Μαριάννα Λάτση. Η Μαρία Αγγελικούση με περιουσία 5,6 δισ. δολ. είναι πρώτη στη λίστα των πλουσιότερων Ελλήνων και στη θέση 455 της συνολικής κατάταξης.

Στη δεύτερη θέση, με περιουσία 3,2 δισ. δολάρια, βρίσκεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης. Ο επιχειρηματίας, που είναι στη θέση 905 της συνολικής λίστας, αποχώρησε από τη θέση του διευθυντή της Glencore το 2018 και το 2021 επένδυσε στην Τράπεζα Πειραιώς, μαζί με τον Αμερικανό μεγαλοεπενδυτή Τζον Πόλσον.

Ο Φίλιππος Νιάρχος, κληρονόμος του εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου, με περιουσία 2,8 δισ. δολάρια, καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην ελληνική εκπροσώπηση και τη θέση 1.067 στον συνολικό πίνακα του Forbes.

Η τέταρτη ελληνική συμμετοχή είναι του Βαρδή Βαρδινογιάννη, με την οικογενειακή περιουσία να ανέρχεται στο 1,9 δισ. δολάρια. Καταλαμβάνει τη θέση 1.575 της λίστας του Forbes και έχει επενδύσεις σε σειρά κλάδων, από τη Motor Oil έως τα ΜΜΕ.

Εξι Ελληνες στους πλουσιότερους του κόσμου-1
Εξι Ελληνες περιλαμβάνει η λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου για το 2022. Πρώτη μεταξύ των Ελλήνων φιγουράρει η Μαρία Αγγελικούση (φωτ.) με περιουσία 5,6 δισ. δολάρια και ακολουθούν οι Αριστοτέλης Μυστακίδης (3,2 δισ.), Φίλιππος Νιάρχος (2,8 δισ.), Βαρδής Βαρδινογιάννης (1,9 δισ.), Μαριάννα Λάτση (1,6 δισ.) και Σπύρος Λάτσης (1,5 δισ.).

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Μαριάννα Λάτση, με συνολική περιουσία 1,6 δισ. δολάρια, καταλαμβάνοντας τη θέση 1.804 των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη.

Στην έκτη θέση μεταξύ των Ελλήνων με περιουσία 1,5 δισ. δολάρια βρίσκονται ο Σπύρος Λάτσης και η αδελφή του, Μαργαρίτα, καταλαμβάνοντας τη θέση 1.905 της λίστας του περιοδικού.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, άλλωστε, ο Μπερνάρ Αρνό, διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου ομίλου ειδών πολυτελείας στον κόσμο LVMH, και η Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέρ, κληρονόμος της L’Oréal, είναι, μαζί με τις οικογένειές τους, οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο.

Το 2022, ο Μπερνάρ Αρνό ήταν ο τρίτος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, με πρώτο τον Ελον Μασκ, ιδιοκτήτη της Tesla, του Twitter και του SρaceX, και δεύτερο τον Τζεφ Μπέζος, ιδρυτή της Amazon. Ομως, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος έγινε μαζί με την οικογένειά του ο κάτοχος της μεγαλύτερης περιουσίας στον κόσμο, σύμφωνα με τον κατάλογο που καταρτίζει «σε πραγματικό χρόνο» το περιοδικό, χρησιμοποιώντας κυρίως ως κριτήρια τις τιμές των μετοχών στο χρηματιστήριο και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Η περιουσία του Αρνό εκτιμάται πως φτάνει σήμερα στα 211 δισ. δολάρια. Το Forbes διευκρινίζει πως «υπολόγισε την καθαρή περιουσία χρησιμοποιώντας τις τιμές των μετοχών και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες της Παρασκευής 11 Μαρτίου 2023».

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της κατάταξης ο πιο πλούσιος άνδρας και η πιο πλούσια γυναίκα της Γαλλίας είναι επίσης οι πλουσιότεροι στον κόσμο. Μια διπλή επίδοση που δείχνει το σφρίγος της γαλλικής οικονομίας, παρά τις διαδοχικές κρίσεις που διέρχεται η χώρα μας, άμεσα ή έμμεσα», αναφέρει σε ανακοίνωση το Forbes France.

Εξι Ελληνες στους πλουσιότερους του κόσμου-2
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη είναι ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου LVMH Μπερνάρ Αρνό, με περιουσία που εκτιμάται στα 211 δισ. δολάρια Φωτ. Reuters

Ο Ελον Μασκ καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο παλμαρέ των πλουσίων, με περιουσία που εκτιμάται στα 180 δισ. δολάρια, ενώ ακολουθούν ο Τζεφ Μπέζος (114 δισ.), ο Λάρι Ελισον, συνιδρυτής της εταιρείας λογισμικού Oracle (107 δισ.) και ο επιχειρηματίας Ουόρεν Μπάφετ (106 δισ.).

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Αμερικανοί Μπιλ Γκέιτς (104 δισ. δολ.) και Μάικλ Μπλούμπεργκ (94,5 δισ.), ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ και η οικογένειά του (93 δισ.), ο Ινδός Μουκές Αμπάνι (83,4 δισ.) και ο Αμερικανός Στιβ Μπάλμερ (80,7 δισ.).

Η Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέρ (και η οικογένειά της) -ενδέκατη μεγαλύτερη περιουσία στον κόσμο με 80,5 δισ. δολάρια- είναι για τρίτη συνεχή χρονιά η πιο πλούσια γυναίκα στον κόσμο.

KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου