Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Προβάρει τα «γαλανόλευκα» ο Γουόκαπ: «Αισθάνομαι την Ελλάδα πατρίδα μου»

Τετάρτη, 19 Απριλίου, 2023

Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού αιτήθηκε, με επιστολή του, στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) να αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας.

Προβάρει τα «γαλανόλευκα» ο Γουόκαπ: «Αισθάνομαι την Ελλάδα πατρίδα μου»

Μία ανάσα από την απόκτηση ελληνικού διαβατηρίου βρίσκεται ο Τόμας Γουόκαπ. Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού αιτήθηκε, με επιστολή του, στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) να αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Γουόκαπ τονίζει πως πλέον αισθάνεται πατρίδα του την Ελλάδα και πως σκοπεύει να παραμείνει και μετά το τέλος της καριέρας του, ενώ δεσμεύεται πως, «σε περίπτωση που αρνηθώ στο μέλλον να παρέχω τις υπηρεσίες μου, να αφαιρεθούν από την ελληνική κυβέρνηση τα δικαιώματα που απορρέουν από τη χορήγηση διαβατηρίου». 

Η ΕΟΚ διαβίβασε την επιστολή στην κυβέρνηση και εισηγήθηκε θετικά στο υπουργείο Εσωτερικών. Ηδη, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπέγραψε το αίτημα του παίκτη. Εφόσον αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο, ο Γουόκαπ προσδοκά να αγωνιστεί για πρώτη φορά με το εθνόσημο στο στήθος στο επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο και να βοηθήσει την Εθνική Ελλάδας να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο.

Στην τελική ευθεία έχει μπει και η διαδικασία για την έκδοση ελληνικού διαβατηρίου του Ναζ Μήτρου Λονγκ, ο οποίος αγωνίζεται στην Αρμάνι Μιλάνο και έχει Ελληνίδα μητέρα.

Πάντως, στην Εθνική ομάδα μπορεί να αγωνίζεται μόνο ένας παίκτης που έχει αποκτήσει τη νόμιμη ιθαγένεια της χώρας μέσω πολιτογράφησης, αφού έχει συμπληρώσει τα 16 χρόνια (σ.σ.: νατουραλιζέ). Αυτό σημαίνει πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης, αν ο Γουόκαπ γίνει Ελληνας, θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στον Τάιλερ Ντόρσεϊ και τον γκαρντ του Ολυμπιακού Τόμας Γουόκαπ ή και τον Μήτρου Λονγκ αν αποκτήσει και αυτός ελληνικό διαβατήριο. Καθώς, όμως, ο Ντόρσεϊ απέκτησε ελληνικό διαβατήριο πριν από τα 19 χρόνια του, υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν ενέργειες ώστε να βγει από την κατηγορία των νατουραλιζέ και να αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα κανονικά ως Ελληνας. 

Ο Τόμας Γουόκαπ, πριν από λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 12 Απριλίου, υπόγραψε επέκταση συμβολαίου με τον Ολυμπιακό διάρκειας έως το 2027.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου