Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 15 Απριλίου 2023

Άγιο Φως: Με λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος η τελετή Αφής του

  Μεγάλο Σάββατο, 15 Απριλίου, 2023


Δεύτε, Λάβετε Φως


Λίγα λεπτά πριν από τις 15:00, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’ εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας σε κάθε του χέρι αναμμένα δέσμη με 33 κεριά.

Παρουσία πλήθους πιστών, τελέστηκε και φέτος στον ιερό Ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ η λειτουργία της Αφής του Αγίου Φωτός.

Λίγα λεπτά πριν από τις 15:00, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’ εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας σε κάθε του χέρι αναμμένα δέσμη με 33 κεριά και μεταλαμπάδευσε το Άγιο Φως στους προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως», ενώ οι καμπάνες χτυπούσαν στον Ναό της Αναστάσεως.

Μετά την Αφή, ο Πατριάρχης παραδίδει το Αγιο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Με ειδικό φανάρι, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ θα το μεταφέρει από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται περίπου στις 19:30 με αεροσκάφος της AEGEAN. Στυ συνέχεια θα ταξιδέψει σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Αεροσκάφη της AEGEAN και της Olympic Air θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε 8 προορισμούς εντός της ελληνικής επικράτειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου