Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Η Νέα Υόρκη έχει πρόβλημα με τα ποντίκια και ψάχνει τη λύση στην Ελλάδα

 Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου, 2023

Μαθαίνουμε ότι ποντίκια γέμισαν παραθαλάσσια σπίτια στη Βοστώνη, στο Swampscott, Lynn, Revere και Winthrop.  Ιδιοκτήτες διαμερισμάτων «έβγαλαν» στη κυριολεξία τους ενοικιαστές από τα σπίτια τους για εβδομάδες για να εξοντώσουν τα τρωκτικά.

Η Νέα Υόρκη έχει πρόβλημα με τα ποντίκια και ψάχνει τη λύση στην Ελλάδα

Αυτός είναι ο Ζεύς στο Swampscott

Μία «τσαρίνα των ποντικιών» αναγκάστηκε να διορίσει ο δήμος της Νέας Υόρκης, για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα των τρωκτικών που έχει η πόλη.

Η Kathleen Corradi, που ήταν έως τώρα υπεύθυνη των προσπαθειών του υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση των ποντικιών στα σχολεία, θα ηγείται των αντίστοιχων προσπαθειών του δήμου της Νέας Υόρκης και θα αμείβεται με 155.000 δολάρια τον χρόνο.

«Όταν είδα για πρώτη φορά την αγγελία για τη θέση, δεν ήμουν σίγουρη ότι ήταν αληθινή», είπε η Corradi σε συνέντευξη τύπου που έδωσε μαζί με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Eric Adams.

Η Νέα Υόρκη έχει πρόβλημα με τα ποντίκια και ψάχνει τη λύση στην Ελλάδα-1
φωτ.: AP

Ο Adams μάλιστα σημείωσε ότι «είναι μια δουλειά κομμένη και ραμμένη για εκείνη», καθώς επί των ημερών της στο υπουργείο Παιδείας, σχεδόν το 70% των σχολείων που είχαν επίμονα προβλήματα με ποντίκια έπιασαν τους στόχους τους.  

Η Corradi θα συντονίσει τις κινήσεις των υπηρεσιών του δήμου, των ομάδων πολιτών και των εταιρειών του ιδιωτικού τομέα, καθώς δεσμεύεται να αναζητήσει «την πιο αποτελεσματική τεχνική» για να περιορίσει τον πληθυσμό των τρωκτικών στην πόλη.

Στόχος της Νέας Υόρκης είναι, μεταξύ άλλων, να μειώσει τις ώρες κατά τις οποίες τα σκουπίδια παραμένουν στα πεζοδρόμια μέχρι να συλλεχθούν αλλά και να διασφαλίσει ότι αυτά δεν είναι πεταμένα εκτός των κάδων.

Μάλιστα, στελέχη από το γραφείο του δημάρχου επισκέφθηκαν πρόσφατα την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Αργεντινή για να μελετήσουν τις πρακτικές διαχείρισης των σκουπιδιών που εφαρμόζονται σε αυτές τις χώρες, όπως αναφέρει το Bloomberg.

«Ο δήμαρχος έχει κάνει σαφή τη στάση του για τα ποντίκια. Αυτός μισεί τα ποντίκια, εγώ μισώ τα ποντίκια, όλοι οι Νεοϋορκέζοι μισούν τα ποντίκια», είπε η Corradi.

moneyreview.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου