Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Ανατριχίλα: Δείτε τι περιέχουν οι φράουλες - Επιστήμονες τις βάζουν στο μικροσκόπιο

Τετάρτη, 5 Απριλίου, 2023

Ανατριχίλα: Δείτε τι περιέχουν οι φράουλες  Επιστήμονες τις βάζουν στο μικροσκόπιο [βίντεο]
Οι φράουλες συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο δημοφιλή φρούτα, καθώς η γλυκιά τους γεύση, το πλούσιο άρωμά τους και η όμορφή τους εμφάνιση τις καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικές στους καταναλωτές...ωστόσο, μία νέα αποκάλυψη για το τι περιέχουν οι αγαπημένες μας φράουλες επιβεβαιώνει το ρητό που λέει ότι, μερικές φορές, «όσο λιγότερα ξέρεις, τόσο το καλύτερο».

Ένα βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου βάζει τις φράουλες στο μικροσκόπιο, αποκαλύπτοντας ότι περιέχουν δεκάδες μικρά ζωύφια που περιφέρονται στο εσωτερικό του ζουμερού καρπού.

Τα πλάνα δείχνουν έναν επιστήμονα να κόβει μία φράουλα  και να την τοποθετεί κάτω από ένα μικροσκόπιο. Στη συνέχεια, η κάμερα περνάει στην οπτική γωνία του μεγεθυντικού φακού, η οποία δείχνει μικρά πολύχρωμα ζωύφια, να τριγυρνούν στην επιφάνεια.

Το βίντεο προκάλεσε ανατριχίλα στους θεατές, με έναν εξοργισμένο σχολιαστή να γράφει: «Γι’ αυτό, να πλένετε το φαγητό σας!». «Καταστρέψατε το καλοκαίρι μου», έγραψε ένας άλλος.

Η αποκάλυψη έρχεται μετά από μια τάση σχετικών βίντεο στο TikTok, που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Χρήστες της εφαρμογής βύθισαν φράουλες σε αλμυρό νερό – και έμειναν άναυδοι, όταν τα μικροσκοπικά μαμούνια άρχισαν να αναδύονται από τα φρούτα.

«Απ’ ό,τι φαίνεται, αν πλύνετε τις φράουλες σε νερό και αλάτι, όλα τα ζωύφια θα βγουν έξω. Δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν ζωύφια εκεί μέσα», λέει μια χρήστης του TikTok σε ένα στιγμιότυπο, ενώ ρίχνει ένα κουτί φράουλες σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό.

Όπως αποδεικνύεται, ο αποικιστής της φράουλας είναι στην πραγματικότητα μια φτερωτή δροσόφιλα, δηλαδή μια «μικροσκοπική» μύγα, που εισβάλει στα φρούτα και της αρέσει να γεννά τα αυγά της κάτω από τη φλούδα των φραουλών και άλλων μούρων. Αυτά γίνονται προνύμφες και μεγαλώνοντας, αρχίζουν να περιφέρονται μέσα στο φρούτο.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα πλάσματα που ζουν στις φράουλες

Παρά τα βίντεο μέσα που προκαλούν ανατριχίλα, οι επιστήμονες καθησυχάζουν τους λάτρεις του φρούτου ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, σύμφωνα με το Everyday Health. Πρώτον, «οι προνύμφες είναι ένα πεντηκοστό της ίντσας – δεν είναι καν ορατές με γυμνό μάτι», δήλωσε ο εντομολόγος Don Lewis από την Αϊόβα. Ακόμα και αν μπορούσαμε να τις εντοπίσουμε, είναι απίθανο τα φρούτα του παντοπωλείου να τις φιλοξενούν, καθώς σκοτώνονται από την ψύξη, είπε.

Στην πραγματικότητα, ο μόνος εγγυημένος τρόπος για να δείτε τα πλάσματα είναι να αφήσετε τις φράουλες και τα μούρα σε θερμοκρασία δωματίου για μία έως δύο εβδομάδες – οπότε οι μύγες θα μεγαλώσουν, φτάνοντας περίπου το ένα δέκατο έκτο της ίντσας σε μήκος. Αλλά μέχρι τότε, το φρούτο θα είναι ούτως ή άλλως σάπιο και ακατάλληλο για βρώση, σύμφωνα με τον Lewis.

Ε.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου