Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Πασχαλινό γεύμα και γλέντι για την ελληνική νεολαία Βοστώνης

 Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου, 2023

ΒΟΣΤΩΝΗ. Το τμήμα ομογενών ευζώνων της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας διοργανώνει Πασχαλινό γεύμα και γλέντι τη Δευτέρα 17 Απριλίου, από τη 1:00 μέχρι τις 6:00 το απόγευμα.

Η εκδήλωση θα γίνει με λιακάδα ή βροχή στον χώρο του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου στη διεύθυνση 50 Goddard Avenue, Brookline, Massachusetts.

Το Τμήμα Ευζώνων της Βοστώνης προσκαλεί τους νέους και νέες της Νέας Αγγλίας από 16 έως και 40 ετών να γιορτάσουν μαζί το χαρμόσυνο γεγονός της Ανάστασης του Χριστού.

Θα προσφερθεί ο παραδοσιακός οβελίας ο οποίος θα ψηθεί στην περίβολο της Θεολογικής Σχολής δίπλα στο Μαλιώτειο Κέντρο, ελληνικά εδέσματα, σαλάτα, κόκκινα αυγά, γλυκίσματα και ζωντανή μουσική.

Στην εκδήλωση της Νεολαίας την 17η Απριλίου 2023 η είσοδος είναι δωρεάν. Τα φαγητά και τα αναψυκτικά είναι προσφορές ομογενών της Βοστώνης.

Θα παρευρεθούν αξιωματούχοι του Μαραθώνιου Βοστώνης, ο οποίος θα γίνει το πρωί της ίδιας μέρας και ο δρομέας Αθανάσιος Καρβουνιάρης ο οποίος έρχεται από τον Πύργο Ηλείας να τρέξει στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Επισημαίνεται ότι η εκδήλωση θα είναι και η αφετηρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της Επανάστασης του 1821 η οποία οδήγησε την Ελλάδα στην ελευθερία της από τους Τούρκους. Οι εκδηλώσεις θα περατωθούν με τη μεγαλειώδη παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης και Νέας Αγγλίας η οποία, θα γίνει όπως έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας» την Κυριακή, 30 Απριλίου, στη 1:00 μεταμεσημβρινή, στις κεντρικές οδούς της Βοστώνης Boylston & Tremont Streets και θα τερματίσει στην πλατεία Δημαρχείου όπου θα υψωθεί η Ελληνική Σημαία και επτά χορευτικά συγκροτήματα θα χορέψουν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Η Ομοσπονδία κάνει έκκληση να ενημερωθούν οι νέοι και οι νέες ελληνικής καταγωγής να συμμετάσχουν. Αν και η  είσοδος είναι ελεύθερη, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, είναι ανάγκη να γίνουν κρατήσεις επικοινωνώντας με την Δρα Μαίρη Δελιχάτσιου, στο e-mail: mmdelicha@aol.com ή στον τηλεφωνικό αριθμό 617-538-7778.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου