Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Κουτσούμπας: Το γράμμα από τη Βενεζουέλα

 Κυριακή, 9 Απριλίου, 2023

Επιστολή από τη μακρινή Βενεζουέλα έλαβε ο Κουτσούμπας - Από ποιον και τι του ζητούν.

Κουτσούμπας: Το γράμμα από τη Βενεζουέλα

Μια επιστολή από την μακρινή Βενεζουέλα έλαβε πριν λίγες μέρες ο Δημήτρης Κουτσούμπας, όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης.

«Δεν προερχόταν από τον Μαδούρο, αλλά την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα που εκπροσωπεί 2.500 ομογενείς μας που ζουν εκεί και έχουν θορυβηθεί από την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την Ελληνική Πρεσβεία στην Βενεζουέλα» αναφέρει η στήλη.

Τι ζητούν οι ομογενείς

«Οι ομογενείς ζητούν ανάκληση της απόφασης του ΥΠΕΞ και επισημαίνουν στην επιστολή τους προς τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ ότι η ενέργεια αυτή τους εξέπληξε καθώς οι διαβεβαιώσεις που είχαν από το 2019 από τον Ν. Δένδια ήταν ότι θα υπήρχε κάθε δυνατή προσπάθεια συμπαράστασης στην Ελληνική Κοινότητα Βενεζουέλας με την ενίσχυση της εκεί πρεσβείας» σημειώνει ο ΒΗΜΑτοδότης και προσθέτει: «Στην επιστολή τους αναφέρονται και στις δυσκολίες που ήδη αντιμετωπίζουν, καθώς και στις προσπάθειες των τριών κύριων Ελληνικών Κοινοτήτων στη Βενεζουέλα για τη διατήρηση του ελληνικού πολιτισμού, των ηθών, εθίμων και της γλώσσας. Το ενδιαφέρον είναι ότι η ομογένεια αυξάνεται, καθώς πολλοί που εγκατέλειψαν τα προηγούμενα χρόνια τη Βενεζουέλα επιστρέφουν τώρα, ενώ πολλές ευρωπαϊκές χώρες ενισχύουν τις διπλωματικές τους αντιπροσωπείες, διαβλέποντας δυνατότητα συνεργασίας με τη Βενεζουέλα σε μια σειρά από τομείς της οικονομίας. Ο κ. Κουτσούμπας κατέθεσε μάλιστα σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου