Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Υπόθεση Κασιδιάρη: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος

Η παραίτηση ήρθε μετά την αντίδραση που προκάλεσε η δήλωσή του για την νομιμότητα συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές.

Η δημόσιοα ένσταση του μέχρι πρότινος αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και επικεφαλής του Α1 Τμήματος στην νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για να «μπλοκάρει» τη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εγκλογές είχε προκαλέσει σοβαρούς κλυδωνισμούς στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Ο κΧρ. Τζανερίκος, λίγο μετά την δημοσιοποίηση εκ μέρους της κυβέρνησης της πρόθεσης να επεκτείνει την αρμοδιότητα για να αποφασίσει για το κόμμα Κασιδιάρη στην Ολομέλεια του Τμήματος και όχι στο 5μελές συμβούλιο που θα οριστεί (ως είθισται) από τον πρόεδρο του Τμήματος, εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του με τρόπο που καθιστούσε σαφές, σύμφωνα με έγκυρους παρατηρητές, ότι ουσιαστικά βρισκόταν ένα βήμα πριν την παραίτηση από το σώμα, καθώς το ύφος της ανακοίνωσής του δεν άφηνε πολλά περιθώρια παρερμηνείας για τις προθέσεις του.

Η δυσαρέσκεια του κ. Τζανερίκου ήταν εμφανής τις προηγούμενες μέρες ενώ πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για χρονίζουσα ενόχληση που σχετίζεται με τη μη περαιτέρω αξιοποίησή του κατά τις δικαστικές κρίσεις του περασμένου καλοκαιριού. Όταν δηλαδή το όνομά του είχε ακουστεί εντόνως πέρυσι για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά τελικά η επιλογή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και εν τέλει του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν ο νυν εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

HuffpostGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου