Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Ολυμπιακός – Μπασκόνια 86-78: Η πρωτιά του ανήκει

  Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου, 2023

Ολυμπιακός – Μπασκόνια 86-78: Η πρωτιά του ανήκει


Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησε την Μπασκόνια στο ΣΕΦ με 86-78 και τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο της Euroleague.

ΟΟλυμπιακός «πάτησε» την Μπασκόνια στο ΣΕΦ για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague και κατέκτησε επάξια την πρωτιά στη βαθμολογία.

Μεγάλο ματς για ακόμα μία φορά από τον Σάσα Βεζένκοφ που τελείωσε με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ κάνοντας ακόμα ένα double double και από τον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου που είχε 16 πόντους με 4/5 τρίποντα και 9 ριμπάουντ.

Με τους Κάνααν, Γουόκαπ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, με τους «ερυθρόλευκους» να μπαίνουν δυνατά και συγκεντρωμένα στο παιχνίδι και να προηγούνται από νωρίς με 5-0 μετά από τρίποντο του Παπανικολάου.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακός και ο Βεζένκοφ έκαναν εξαιρετική εκκίνηση στο ματς, έχοντας μαζί τους 12 από τους 14 πόντους των Πειραιωτών, με την άμυνα της ομάδας του Μπαρτζώκα να λειτουργεί το ίδιο καλά, κρατώντας τη Μπασκόνια μόλις στους 6 πόντους μετά από 8 λεπτά παιχνιδιού. Η διαφορά έφτασε στους 9 (17-8) με τρίποντο του Κάνααν για να διαμορφώσει το 19-11 της περιόδου ο Σλούκας.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο πήρε μπροστά για τους Βάσκους ο Μάρκους Χάουαρντ, με τον Αμερικανό να σκοράρει συνεχόμενα πίσω από τα 6,75μ., ρίχνοντας τη διαφορά στον πόντο (21-20). Ο Ολυμπιακός απάντησε με 7-0 σερί και συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, με τον Σλούκα να έχει αναλάβει τη δημιουργία αλλά και το σκοράρισμα, «τρυπώντας» την άμυνα της Μπασκόνια. Ο Κοστέλο μείωσε σε 36-30 πριν τρέξει εκ νέου σερί ο Ολυμπιακός για το 45-30 και τη μεγαλύτερη διαφορά του στο ματς, με τον Κούρουκς να κάνει το 45-33 του ημιχρόνου.

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 45-33, 66-55, 86-78

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου