Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Καναδάς: 630.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα σε Κεμπέκ και Οντάριο λόγω παγοθύελλας

 Σάββατο, 8 Απριλίου, 2023

Σχεδόν 630.000 νοικοκυριά παρέμεναν στο σκοτάδι σήμερα μέχρι το μεσημέρι, έναντι 1,1 εκατομμυρίου όταν οι διακοπές του ρεύματος ήταν στην κορύφωσή τους.

Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στο Κεμπέκ παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα, δύο ημέρες μετά το πέρασμα μιας παγοθύελλας από τον ανατολικό Καναδά, που προκάλεσε τον θάνατο δυο ανθρώπων και πολλές υλικές ζημιές κυρίως στο Μόντρεαλ.

«Αποκαταστήσαμε το ηλεκτρικό ρεύμα για λίγο πάνω από το ένα τρίτο των κατοίκων που επλήγησαν από τις διακοπές που προκάλεσε η παγοθύελλα», ανακοίνωσε ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας Hydro-Québec.

Σχεδόν 630.000 νοικοκυριά παρέμεναν στο σκοτάδι σήμερα μέχρι το μεσημέρι, έναντι 1,1 εκατομμυρίου όταν οι διακοπές του ρεύματος ήταν στην κορύφωσή τους.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη διαχείριση της κρίσης από την Hydro-Québec», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας του Κεμπέκ, Πιερ Φιτζγκιμπόν, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα.

Η εταιρία εκτιμά ότι είναι σε θέση να αποκαταστήσει το ηλεκτρικό ρεύμα για την πλειονότητα των πελατών μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής.

«Ξέρουμε ότι για ορισμένους πελάτες αυτό θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, ίσως και τη Δευτέρα», δήλωσε ο Ρεζίς Τελιέ, εκπρόσωπος της Hydro-Québec.

«Πιο ευνοϊκές καιρικές συνθήκες» με την πάροδο της ημέρας αναμένεται να επιτρέψουν “την επιτάχυνση της αποκατάστασης της υπηρεσίας”, πρόσθεσε.

Μέχρι τότε, η πόλη του Μόντρεαλ, η οποία κατέγραφε σχεδόν τις μισές διακοπές, άνοιξε έξι προσωρινά κέντρα φιλοξενίας έκτακτης ανάγκης όπου πέρασαν τη νύχτα τους κάτοικοι που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα κέντρα αυτά παρέμεναν προσβάσιμα κατά τη διάρκεια της ημέρας σε όσους ήθελαν να ζεσταθούν την πρώτη ημέρα του μεγάλου Σαββατοκύριακου του Πάσχα.

Οι αρχές κατέγραψαν δύο θανάτους από την αρχή της θύελλας στον Καναδά: ένας κάτοικος του ανατολικού Οντάριο σκοτώθηκε από την πτώση δέντρου την Τετάρτη και ένας 60χρονος στο Κεμπέκ τραυματίστηκε θανάσιμα από ένα κλαδί καθώς προσπαθούσε να καθαρίσει τον κήπο του την Πέμπτη.

Εκατοντάδες υπάλληλοι του Μόντρεαλ συνέχιζαν να εργάζονται σήμερα στην περιοχή, κυρίως στα πάρκα όπου πολλά κλαδιά είχαντ σκορπίσει στο έδαφος, αφότου κατέρρευσαν υπό το βάρος του πάγου.

Με τη θερμοκρασία να πλησιάζει τον 1 βαθμό Κελσίου, ο πάγος έλιωσε αλλά ριπές ανέμου τράνταζαν τα δέντρα, με τον κίνδυνο νέων πτώσεων. Οι αρχές συνέχιζαν να συστήνουν στους κατοίκους να μην πλησιάζουν ηλεκτρικά καλώδια.

Η θύελλα έπληξε το Κεμπέκ και το Οντάριο, τις δύο πιο πυκνοκατοικημένες επαρχίες του Καναδά. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Κεμπέκ μετά την κρίση του πάγου το 1998, η οποία βύθισε στο χάος την επαρχία για αρκετές εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου