Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Ο ομογενής Τιμ Μαγιόπουλος στο τιμόνι της Silicon Valley Bank, μετά την πτώχευσή της

Τρίτη,14 Μαρτίου, 2023

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η Federal Deposit Insurance Corporation διόρισε τη Δευτέρα τον ομογενή Τιμ Μαγιόπουλο (Tim Mayopoulos) ως διευθύνοντα σύμβουλο της Silicon Valley Bank, θυγατρικής του SVB Financial Group (SIVB.O).

(Διαβάστε ακόμα: ΕΚΤ και Fed συνεδριάζουν στη σκιά της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank)

Ο κ. Μαγιόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα αφού οι ρυθμιστικές αρχές έκλεισαν την Παρασκευή την τράπεζα που είχε ως επίκεντρο τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, έπειτα από μια επιδρομή στις καταθέσεις της που την άφησε με έλλειψη κεφαλαίων.

Η ρυθμιστική αρχή μετέφερε επίσης όλες τις καταθέσεις – ασφαλισμένες και ανασφάλιστες – και ουσιαστικά όλα τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας σε μια νεοσύστατη τράπεζα-γέφυρα.

Ποιος είναι ο Τιμ Μαγιόπουλος 

Ο Τimothy J. Mayopoulos γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου 1959 από τον Harry B. Mayopoulos και τη σύζυγό του Eleanor Ida Mayopoulos. Ο πατέρας του ήταν τεχνικός αεροναυπηγικής, συνδικαλιστής και μέλος της United Auto Workers. Η μητέρα του εργαζόταν με μερική απασχόληση σε αλυσίδα πολυκαταστημάτων.

Πήρε πτυχίο Αγγλικής φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ το 1980 και έκανε το διδακτορικό ση Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης το 1984.

Ο Μαγιόπουλος θεωρείται από πολλούς στον κλάδο ως ένα αξιόπιστο στέλεχος με εμπειρία τόσο σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που είχαν πληγεί παλιότερα από κρίσεις όσο και στον τομέα της τεχνολογίας.

Εντάχθηκε στη Fannie Mae στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και έφτασε να γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, επαναφέροντας την εταιρεία σε κερδοφορία και αποδίδοντας περισσότερα από 167 δισεκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα στους φορολογούμενους.

Πηγή: «Reuters», «iefimerida.gr», E.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου