Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Meta: Απολύει ακόμη 10.000 υπαλλήλους

Τετάρτη, 15 Μαρτίου, 2023 

Ο τεχνολογικός κολοσσός Meta προβαίνει σε δεύτερο γύρο απολύσεων.

Η μητρική εταιρία του Facebook, Meta Platforms, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα περικόψει 10.000 θέσεις εργασίας φέτος, κίνηση που την καθιστά την πρώτη Big Tech εταιρεία που ανακοινώνει δεύτερο γύρο μαζικών απολύσεων καθώς ο κλάδος προετοιμάζεται για βαθιά οικονομική ύφεση.

Οι ευρέως αναμενόμενες περικοπές θέσεων εργασίας αποτελούν μέρος μιας αναδιάρθρωσης που θα οδηγήσει την εταιρεία να καταργήσει τα σχέδια προσλήψεων για 5.000 θέσεις εργασίας, να σταματήσει πρότζεκτ χαμηλότερης προτεραιότητας και να «ισοπεδώσει» τα μεσαία στελέχη.

Ακολουθούν τις πρώτες μαζικές απολύσεις της εταιρείας το φθινόπωρο, κατά τις οποίες περικόπηκαν περισσότερες από 11.000 θέσεις εργασίας, το 13% του εργατικού δυναμικού εκείνη την περίοδο, μετά από ένα εκτεταμένο κύμα προσλήψεων που διπλασίασε τον αριθμό των εργαζομένων που είχε από το 2020.

Σε μήνυμα προς το προσωπικό, ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζούκερμπεργκ είπε ότι οι περισσότερες περικοπές θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο και τον Μάιο, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του έτους.

«Νομίζω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για την πιθανότητα αυτή η νέα οικονομική πραγματικότητα να συνεχιστεί για πολλά χρόνια», έγραψε μεταξύ άλλων ο Ζούκερμπεργκ.

Ικανοποιημένοι επενδυτές

Η κίνηση μπορεί να καθησυχάσει τους επενδυτές που έχουν γίνει επιφυλακτικοί για τις παραγωγικές δαπάνες του Ζούκερμπεργκ, καθώς η αύξηση των εσόδων από τις κύριες επιχειρήσεις της Meta μειώθηκε εν μέσω υψηλού πληθωρισμού και της υποχώρησης των ψηφιακών διαφημίσεων από την άνθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου της εποχής της πανδημίας.

Οι ανησυχίες για μια οικονομική ύφεση λόγω των αυξανόμενων επιτοκίων έχουν επίσης πυροδοτήσει μια σειρά από μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας σε όλη την εταιρική Αμερική: από τράπεζες της Wall Street όπως η Goldman Sachs και η Morgan Stanley έως εταιρείες Big Tech, συμπεριλαμβανομένης της Amazon.com και Microsoft.

Η Meta, η οποία συνεχίζει να δαπανεί δισεκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσει ένα φουτουριστικό metaverse, έχει επίσης παλέψει με τις προσαρμογές στις αλλαγές απορρήτου με επικεφαλής τον τεχνολογικό αντίπαλο Apple και τον ανταγωνισμό για νέους χρήστες από την εφαρμογή μικρού μήκους βίντεο TikTok.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου