Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Δολάριο: Υποχωρεί καθώς οι εκτιμήσεις για την αύξηση των επιτοκίων της Fed αλλάζουν

Τρίτη,14 Μαρτίου, 2023


Ενισχύθηκαν τα νομίσματα που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια όπως είναι το γεν και το ελβετικό φράγκο

Πτωτικά κινείται το δολάριο, καθώς οι αγορές στοιχηματίζουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα σταματήσει ή θα περιορίσει την αύξηση των επιτοκίων της για να περιορίσει τον πληθωρισμό, αφού οι αμερικανικές αρχές κινήθηκαν για να περιορίσουν τις επιπτώσεις από την ξαφνική κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Ο δείκτης δολαρίου , ο οποίος μετρά την ισοτιμία του δολαρίου έναντι έξι άλλων νομισμάτων, υποχώρησε κατά 0,70%, καθώς οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων σημείωσαν πτώση.

Τα νομίσματα, που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, όπως το ιαπωνικό γεν και το ελβετικό φράγκο, ενισχύθηκαν από την κατάρρευση της SVB.

Το ιαπωνικό γεν ενισχύθηκε κατά 1,47% στα 133,04 ανά δολάριο, ενώ το δολάριο υποχώρησε κατά 1,23% έναντι του ελβετικού φράγκου στα 0,910.

Το ευρώ σημείωσε άνοδο 0,96% στα 1,0745 δολάρια. Νωρίτερα, έφθασε σε υψηλό σχεδόν ενός μηνός στα 1,0737 δολάρια, ενόψει της συνεδρίασης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη

Η απόδοση του διετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 50,8 μονάδες βάσης στο 4,080%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε μια μέρα  από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

«Η χρηματοπιστωτική κρίση συντομεύει τη νομισματική σύσφιγξη. Υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή στις προσδοκίες για τα επιτόκια», τονίζει ο Marc Chandler, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Bannockburn Global Forex στη Νέα Υόρκη, Μαρκ Τσάντλερ. «Η αγορά ήδη τιμολογεί μια μείωση και πάλι το 4ο τρίμηνο» προσθέτει.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια της Fed υποχώρησαν επίσης, με τις προσδοκίες για το τελικό επιτόκιο της Fed να διολισθαίνει στο 4,05% τον Δεκέμβριο από πάνω από το 5% την Παρασκευή.

Η Goldman Sachs , μεταξύ άλλων μεγάλων τραπεζών, δήλωσε ότι δεν αναμένει πλέον ότι η Fed θα προβεί σε αύξηση των επιτοκίων στο τέλος της διήμερης συνεδρίασης πολιτικής της στις 22 Μαρτίου.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου