Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Χειμερινή καταιγίδα στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ προκαλεί προβλήματα

Τετάρτη, 15 Μαρτίου, 2023 

40 πόντους χιόνι, 65 πόντους στο Fitchburg

ΚΟΝΚΟΡΝΤ. ΝΙΟΥ ΧΑΜΣΑΙΡ. Η έναρξη μιας χειμερινής καταιγίδας με πυκνό, υγρό χιόνι προκάλεσε την ολίσθηση ενός αεροπλάνου από έναν τροχόδρομο και οδήγησε στο κλείσιμο εκατοντάδων σχολείων, ακυρώσεις πτήσεων και χιλιάδες διακοπές ρεύματος σε τμήματα των βορειοανατολικών πολιτειών την Τρίτη.

Η πορεία της καταιγίδας περιλάμβανε τμήματα της Νέας Αγγλίας, της βόρειας Νέας Υόρκης, της βορειοανατολικής Πενσυλβάνια και του βόρειου Νιου Τζέρσεϊ. Το ύψος του χιονιού μέχρι την Τετάρτη που θα τελειώσει η καταιγίδα, αναμένεται να κυμανθεί από μερικά εκατοστά έως μερικά μέτρα, ανάλογα με την περιοχή.

«Αυτή η χειμερινή καταιγίδα θα είναι μοναδική για τη μικρή μας πολιτεία, καθώς θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα ποσοστά χιονόπτωσης ανάλογα με το πού βρίσκεστε», δήλωσε ο κυβερνήτης του Κονέκτικατ Νεντ Λάμοντ (Ned Lamont), ο οποίος διέταξε να κλείσουν όλα τα κτίρια των κρατικών υπηρεσιών. «Ορισμένες πόλεις μπορεί να λάβουν ένα σημαντικό συνολικό ποσοστό χιονόπτωσης, ενώ άλλες μπορεί να λάβουν ένα κλάσμα αυτής της ποσότητας ή ίσως και μόνο βροχή».

Κάτοικος καθαρίζει το δρόμο του για δεύτερη φορά σήμερα το πρωί, καθώς έχει πέσει πάνω από ένα μέτρο χιόνι στη βόρεια κομητεία Worcester, Τρίτη 14 Μαρτίου 2023. (Rick Cinclair/Worcester Telegram & Gazette μέσω AP)

Η καταιγίδα στα βορειοανατολικά ήρθε την ώρα που η Καλιφόρνια αντιμετώπιζε προειδοποιήσεις για περισσότερες πλημμύρες, δυνητικά καταστροφικούς ανέμους και δύσκολες συνθήκες ταξιδιού σε ορεινούς αυτοκινητόδρομους, καθώς ένας νέο ατμοσφαιρικό κύμα εισήλθε στην πλημμυρισμένη πολιτεία νωρίς την Τρίτη.

Ένα αεροπλάνο της Delta Air Lines ξέφυγε από τον ασφαλτοστρωμένο αεροδιάδρομο καθώς τροχοδρομούσε για απογείωση από το αεροδρόμιο των Συρακουσών της Νέας Υόρκης το πρωί της Τρίτης. Η πτήση 1718, η οποία είχε προορισμό το αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης, γλίστρησε σε μια χορταριασμένη περιοχή βόρεια του διαδρόμου προσγείωσης, αναγκάζοντας τους επιβάτες να κατέβουν από το αεροπλάνο και να επιβιβαστούν σε λεωφορεία για να επιστρέψουν στον τερματικό σταθμό, σύμφωνα με τους υπαλλήλους του αεροδρομίου. Κανείς δεν τραυματίστηκε και το αεροδρόμιο παρέμεινε ανοιχτό.

Ένα δέντρο που έπεσε από τη χειμωνιάτικη καταιγίδα στηρίζεται σε ένα σπίτι, την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023, στο Pittsfield της Μασαχουσέτης. (Ben Garver/The Berkshire Eagle μέσω AP)

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε ότι στη Νέα Υόρκη έπεφταν 5 εκατοστά (2 ίντσες) χιονιού ανά ώρα ή και περισσότερο σε υψηλότερα υψόμετρα, στα ανατολικά Catskills μέχρι τα μέσα της κοιλάδας Hudson, τα κεντρικά Taconics και τα Berkshires.

Το υγρό, πυκνό χιόνι έσπασε κλαδιά δέντρων και έριξε καλώδια ρεύματος σε όλη την περιοχή της πρωτεύουσας της Νέας Υόρκης, με διακοπές ρεύματος να πλήττουν σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή του Όλμπανι. Το χιόνι έπεφτε ιδιαίτερα βαρύ στο Κάτσκιλς της Νέας Υόρκης, όπου σε ορισμένες περιοχές έχουν συσσωρευτεί περίπου 50 εκατοστά (20 ίντσες) – και θα έρθουν κι άλλα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο Ολμπανι.

Πηγή: «Associated Press», E.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου