Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Το Τέξας καταλαμβάνει τα σχολεία του Χιούστον, προκαλώντας οργή

 Σάββατο, 18 Μαρτίου, 2023

Δεν κατάλαβα!  Θέλουν να διοικούν τα συνδικάτα των δασκάλων/καθηγητών και να «βγάζουν τούβλα» που πολλές φορές δεν ξέρουν να γράψουν το όνομά τους και η συμπεριφορά τους είναι από τον κόσμο «της ζούγκλας».  Χρειάζονται και οι νόμοι...

ΧΙΟΥΣΤΟΝ. («ΑΡ»). Αξιωματούχοι του Τέξας ανακοίνωσαν την Τετάρτη την κατάληψη της δημόσιας σχολικής περιφέρειας του Χιούστον με σχεδόν 200.000 μαθητές, την όγδοη μεγαλύτερη στη χώρα, ενεργώντας μετά από χρόνια απειλών και εξοργίζοντας τους Δημοκρατικούς που χαρακτήρισαν την κίνηση ως πολιτική.

Η ανακοίνωση, που έγινε από τον επίτροπο Εκπαίδευσης του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη Γκρεγκ Αμποτ (Greg Abbott), Μάικ Μόραθ (Mike Morath), ισοδυναμεί με μία από τις μεγαλύτερες καταλήψεις σχολείων στις ΗΠΑ. Επίσης, βαθαίνει ένα ρήγμα υψηλού κινδύνου μεταξύ της μεγαλύτερης πόλης του Τέξας, την οποία ελέγχουν οι Δημοκρατικοί και των Ρεπουμπλικανών της Πολιτείας, των οποίων οι ηγέτες επιδίωξαν αυξημένη εξουσία μετά τις εκλογικές μοχλεύσεις και περιορισμούς της πανδημίας.

Η ανάληψη είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα Ρεπουμπλικανών και κατά κύριο λόγο λευκών πολιτειακών αξιωματούχων που πιέζουν να πάρουν τον έλεγχο των ενεργειών σε πόλεις με μεγάλη μειονότητα και υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών. Περιλαμβάνουν το Σεντ Λούις και Τζάκσον του Μισισιπή, όπου το νομοθετικό σώμα πιέζει να αναλάβει το σύστημα ύδρευσης και να διευρυνθεί ο ρόλος της πολιτειακής αστυνομίας και των διορισμένων δικαστών.

Σε επιστολή προς την Ανεξάρτητη Σχολική Περιφέρεια του Χιούστον, ο Μόραθ είπε ότι η Εκπαιδευτική Υπηρεσία του Τέξας θα αντικαταστήσει τον έφορο Μίλαρντ Χάουζ II και το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφέρειας με νέο επόπτη και διορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από κατοίκους εντός των ορίων της περιοχής.

Ο Μόραθ είπε ότι το συμβούλιο απέτυχε να βελτιώσει τα αποτελέσματα των μαθητών, ενώ διεξήγαγε «χαοτικές συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου που αμαυρώθηκαν από εσωτερικές διαμάχες» και παραβίασε τον νόμο για τις ανοιχτές συνεδριάσεις και τους νόμους περί προμηθειών. Κατηγόρησε την Περιφέρεια ότι δεν παρέχει κατάλληλες υπηρεσίες ειδικής εκπαίδευσης και ότι παραβιάζει τους πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς νόμους προσέγγιση για την υποστήριξη των μαθητών με αναπηρίες. Ανέφερε το επταετές ρεκόρ κακών ακαδημαϊκών επιδόσεων σε ένα από τα περίπου 50 Λύκεια της περιοχής, το Wheatley High, καθώς και τις κακές επιδόσεις πολλών άλλων σχολείων.

«Το διοικητικό όργανο ενός σχολικού συστήματος φέρει την τελική ευθύνη για τα αποτελέσματα όλων των μαθητών. Ενώ το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο έχει σημειώσει πρόοδο, τα συστημικά προβλήματα στο Χιούστον ISD συνεχίζουν να επηρεάζουν τους μαθητές της Περιφέρειας», έγραψε ο Μόραθ στην εξασέλιδη επιστολή του.

Τα περισσότερα από τα μέλη του Σχολικού Συμβουλίου του Χιούστον έχουν αντικατασταθεί από τότε που η Πολιτεία άρχισε να κάνει κινήσεις προς την εξαγορά το 2019. Ο Χάουζ έγινε επόπτης το 2021.

Αυτός και το σημερινό σχολικό συμβούλιο θα παραμείνουν μέχρι να επιλεγεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο λίγο μετά την 1η Ιουνίου. Το νέο ΔΣ θα διοριστεί για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Ο Χάουζ σε ανακοίνωσή του επεσήμανε τα βήματα που έγιναν σε όλη την περιοχή, λέγοντας ότι η ανακοίνωση «δεν αγνοεί τα κέρδη που έχουμε κάνει».

Είπε ότι η εστίασή του τώρα θα είναι να διασφαλίσει «μια ομαλή μετάβαση χωρίς διακοπή στην βασική μας αποστολή να παρέχουμε μια εξαιρετική εκπαιδευτική εμπειρία για όλους τους μαθητές».

Η Ενωση Καθηγητών της Πολιτείας του Τέξας και η Αμερικανική Ενωση Πολιτικών Ελευθεριών του Τέξας καταδίκασαν την εξαγορά.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Οστιν, οι ηγέτες των Δημοκρατικών της Πολιτείας ζήτησαν από το νομοθετικό σώμα να αυξήσει τη χρηματοδότηση για την εκπαίδευση και να αυξήσει τις αμοιβές των δασκάλων. «Αναγνωρίζουμε ότι υπήρξε υποαπόδοση στο παρελθόν, κυρίως λόγω αυτής της σοβαρής υποχρηματοδότησης στα δημόσια σχολεία μας», είπε ο εκπρόσωπος της Πολιτείας,  Αρμάντο Βάλε (Armando Walle), ο οποίος εκπροσωπεί τμήματα του Βόρειου Χιούστον.

Μια ετήσια έρευνα του Γραφείου Απογραφής για τη χρηματοδότηση των δημόσιων σχολείων έδειξε ότι το Τέξας ξόδεψε 10.342 δολάρια ανά μαθητή το οικονομικό έτος 2020, περισσότερα από 3.000 δολάρια λιγότερο από τον εθνικό μέσο όρο, σύμφωνα με το «Kinder Institute for Urban Research» στο Πανεπιστήμιο Rice στο Χιούστον.

Τα σχολεία στο Χιούστον δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο των δημάρχων, σε αντίθεση με τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο, αλλά καθώς αυξάνονταν οι προσδοκίες για κατάληψη, οι Δημοκρατικοί ηγέτες της πόλης ενώθηκαν στην αντιπολίτευση.

Η φυλή είναι επίσης ένα ζήτημα επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών στα σχολεία του Χιούστον είναι Ισπανόφωνοι ή Μαύροι. Ο Ντομίνγκο Μορέλ (Domingo Morel), καθηγητής Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίων Υπηρεσιών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, είπε ότι η πολιτική και φυλετική δυναμική στην υπόθεση του Χιούστον είναι παρόμοια με περιπτώσεις όπου πολιτείες έχουν παρέμβει αλλού.

Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου