Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Ρωσικά μαχητικά έπληξαν αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από την Μαύρη Θάλασσα

Τετάρτη, 15 Μαρτίου, 2023 


ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, με αποτέλεσμα οι αμερικανικές δυνάμεις να το προσγειώσουν σε διεθνή ύδατα, ανέφεραν ΜΜΕ των ΗΠΑ και επιβεβαίωσε ο αμερικανικός Στρατός.

Ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για το περιστατικό από τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν.

Η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27 “πραγματοποίησαν μια μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική αναχαίτιση” ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους MQ-9 που επιχειρούσε εντός του διεθνούς εναέριου χώρου πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Είπε ότι ένα από τα ρωσικά μαχητικά “χτύπησε την προπέλα του MQ-9, με αποτέλεσμα οι αμερικανικές δυνάμεις να αναγκαστούν να κατεβάσουν το MQ-9 σε διεθνή ύδατα”, προσθέτοντας ότι αρκετές φορές πριν από τη σύγκρουση, τα Su-27 έριξαν καύσιμα και πέταξαν μπροστά από το MQ-9 με “απερίσκεπτο, περιβαλλοντικά ακατάλληλο και αντιεπαγγελματικό τρόπο”.

“Το περιστατικό αυτό καταδεικνύει έλλειψη ικανότητας εκτός από το ότι είναι ανασφαλές και αντιεπαγγελματικό”, προστίθεται.

Στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον για να του κοινοποιηθεί “η έντονη διαμαρτυρία” των ΗΠΑ μετά το περιστατικό με το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφους πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

“Είμαστε σε απευθείας επαφή με τους Ρώσους, σε επίπεδο υψηλόβαθμων αξιωματούχων, προκειμένου να τους μεταφέρουμε την έντονη διαμαρτυρία μας γι’ αυτήν την επικίνδυνη και αντιεπαγγελματική αναχαίτιση που προκάλεσε την πτώση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους μας”, δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Νεντ Πράις.

Ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι ο Ρώσος πρεσβευτής κλήθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ το απόγευμα και ότι, από την πλευρά του, ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μόσχα μετέφερε τις διαμαρτυρίες της Ουάσινγκτον σε ισχυρό μήνυμα που απηύθυνε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν τους συμμάχους και τους εταίρους τους για το περιστατικό αυτό, δήλωσε επίσης ο Πράις στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής ενημέρωσης.

Ο Αμερικανός εκπρόσωπος μίλησε επίσης για “ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου”.

Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 “αναχαίτισε και προσέκρουσε” σήμερα σε αμερικανικό δρόνο Reaper πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και προκάλεσε την πτώση του, μια ενέργεια που χαρακτηρίστηκε “απερίσκεπτη” από τον Λευκό Οίκο, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία προκαλεί φόβους για κλιμάκωση.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου