Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Οργανωμένο δίκτυο εταιρειών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος διέθετε στο εξωτερικό, σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, ο τηλεοπτικός παραγωγός Νίκος Κοκλώνης.

  Πέμπτη, 2 Μαρτίου, 2023

Υπόθεση Κοκλώνη: Δίκτυο 15 εταιρειών στο εξωτερικό εντόπισαν οι έρευνες

Σε ΗΠΑ, Τουρκία και Βουλγαρία οι εταιρείες του τηλεοπτικού παραγωγού - Στον Οικονομικό Εισαγγελέα το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πόρισμα του επικεφαλής της Αρχής, επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, από τις έρευνες εντοπίστηκαν εταιρείες στις ΗΠΑ, Τουρκία και Βουλγαρία από τις οποίες βρέθηκαν χρηματικές ροές προς την εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων που διέθετε στη χώρα μας ο τηλεοπτικός παραγωγός.

Συνολικά οι εταιρείες αυτές που καταγράφονται είναι περί τις 15 και δεν εμφάνιζαν εταιρική δραστηριότητα.

Για τις έρευνες της Αρχής, αξιοποιήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, πληροφορίες από πολλές πηγές και για τη δράση στενού συνεργάτη του Νίκου Κοκλώνη, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος μετείχε ενεργά στις επαγγελματικές δραστηριότητες.

Μάλιστα, από τις έρευνες, εντοπίστηκε ότι ο εν λόγω στενός συνεργάτης του Νίκου Κοκλώνη μετείχε στην επαγγελματική δραστηριότητα με πλαστή ταυτότητα που έφερε γυναικείο όνομα.

Οι δεσμεύσεις των περιουσιακών στοιχείων του τηλεοπτικού παραγωγού, και άλλων επτά συνεργατών του, δικηγόρου, λογιστών και άλλων προσώπων, αφορούν σε κινητή και ακίνητη περιουσία.

Ομως εξαιρούνται ρητά της δέσμευσης με τις εντολές του κ. Βουρλιώτη, οι οικονομικές υποχρεώσεις του τηλεοπτικού παραγωγού για κάλυψη των αναγκών μισθοδοσίας του προσωπικού των εταιρειών του περί τους 600 εργαζόμενους.

Η σχετική εξαίρεση αναφέρεται ρητά προς όλα τα πιστωτικά ιδρύματα.

Επιπλέον σύμφωνα με το πόρισμα το ύψος των οφειλών του προς το δημόσιο προσδιορίζεται σε 12 εκ. ευρώ και όχι 22 όπως αρχικά είχε αναφερθεί, ενώ στο πόρισμα γίνεται εκτενής αναφορά στην χρηματοδότηση της εταιρείας Κοκλώνη από το υπουργείο Ανάπτυξης για επένδυση ύψους 10 εκατομμυρίων, η οποία τελικά δεν υλοποιήθηκε.

Το πόρισμα Βουρλιώτη ήδη διαβιβάστηκε στον Οικονομικό Εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη, για τη διερεύνηση αδικημάτων, όπως φοροδιαφυγή σε βάρος του δημοσίου, απάτη σε βάρος του δημοσίου, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση.

Ο Οικονομικός εισαγγελέας θα προσδιορίσει σύντομα τις επόμενες κινήσεις του με βάση το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου