Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Οι κεντροδεξιές μεταγραφές του Αλέξη Τσίπρα. Και η Κρινιώ στο ΣΥΡΙΖΑ;

 Πέμπτη, 9 Μαρτίου, 2023

Ποιοι μετά τον Αντώναρο περνούν την πόρτα της Κουμουνδούρου

Να διευρύνει την επιρροή του και σε τμήμα των κεντροδεξιών ψηφοφόρων, όσο αυτό είναι εφικτό, επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έχει συναντηθεί και συζητήσει με συγκεκριμένα πρόσωπα – πρώην υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ- που θεωρεί ότι μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθειά του. Παράλληλα και στενοί του συνεργάτες έχουν κάνει κάποιες κρίσιμες συναντήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Αντώναρου που έχει κλειδώσει για την Ανατολική Αττική, όπως αποκάλυψε το σάιτ του Βήματος, μια άλλη υποψηφιότητα έχει σχεδόν συμφωνηθεί.

Πρόκειται για την Κρινιώ Κανελλοπούλου, μια πολύ σοβαρή περίπτωση πολιτικού που είχε αφήσει θετικό στίγμα ως βουλευτής Ηλείας της ΝΔ. Η κα Κανελλοπούλου με κεντροδεξιό, μετριοπαθές στίγμα, είναι κόρη του αείμνηστου Θανάση Κανελλόπουλου, επί σειρά ετών κεντρικού παράγοντα (βουλευτής, υπουργός) της ΝΔ που βρέθηκε με άποψη ισχυρή απέναντι εσωκομματικά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Στην κυρία Κανελλοπούλου έγινε κρούση εδώ και καιρό και υπήρξαν επαφές και συζητήσεις και φαίνεται πως σχεδόν έχει κλειδώνει και αυτή η υποψηφιότητα. Εάν οριστικοποιηθεί θα είναι υποψήφια στην Ηλεία.

Η άλλη περίπτωση που συζητά ο Αλ. Τσίπρας, αλλά είναι πιο συνθέτη και οριστικές αποφάσεις δεν υπάρχουν είναι του πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων Καραμανλή, του Άρη Σπηλιωτόπουλου. Επ’ αυτής της υποψηφιότητας υπάρχουν υπέρ και κατά. Ως εκ τούτου υπάρχει εκκρεμότητα αλλά αποτελεί προσωπική επιλογή του Αλ. Τσίπρα τι θα πράξει.

Για την ιστορία, ο Βαγγ. Αντώναρος, η Κρ. Κανελλοπούλου, ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος, ο Σάββας Τσιτουρίδης, ο Ν. Σταυρογιάννης (πρώην βουλευτής που διετέλεσε και δήμαρχος Λαμίας), ο Χρήστος Ζώης (πρώην υφυπουργός και σειρά ετών βουλευτής Λάρισας) κατά καιρούς έχουν παρέμβει ομαδικά με ανακοινώσεις τους για διάφορα θέματα με αιχμή και κριτική στην κυβέρνηση.

Το Βήμα είναι σε θέση να γνωρίζει ότι και σε περιφερειακό επίπεδο έχουν γίνει κάποιες κινήσεις με πρώην στελέχη της ΝΔ που είχαν την έξωθεν καλή μαρτυρία και υπάρχει διάθεση συνεργασίας.

Όμως εσχάτως γίνονται τηλεφωνήματα από κεντρικά πρόσωπα της κεντροδεξιάς για να τους αποτρέψουν να συνταχθούν με τον Αλ. Τσίπρα με το επιχείρημα πως θα υπάρξουν εξελίξεις και πρέπει να μείνουν στην κεντροδεξιά πολιτική όχθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου